Posjetite Salon namještaja DC DESIGN, Malačnica 16, 21400 Supetar DC Suhopolje
Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Evo koliko je prekršaja policija evidentirala na bračkim cestama protekloga vikenda; za jedan je prekršaj izrečena i visoka novčana kazna

Bračka policija i prvoga vikenda u listopadu, od petka do nedjelje, bila je aktivna na prometnicama na kojima se provodio pojačani nadzor prometa, kao i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Ukupno 40 prekršaja
Policijska uprava s područja Splitsko-dalmatinske županije izvijestila je za BRAČ danas kako je u navedenomu razdoblju na bračkim cestama zabilježeno ukupno 40 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Usporedbe radi, u vikendu od 25. do 27. rujna evidentirano je 37 prometnih prekršaja.

I ovoga vikenda najveća novčana kazna bila je 10.000 kuna
Kao i posljednjega rujanskoga vikenda, i prošloga je za volanom uhvaćena osoba koja nije smjela upravljati vozilom. — Najteži utvrđeni prekršaj bio je upravljanje motornim vozilom prije stjecanja uvjeta, a prema čl. 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za što je propisana kazna od 10.000 kuna, pojasnila je Policijska uprava, dodavši kako je osoba zatečena u upravljanju vozilom kažnjena s 10.000 kuna.

Ukupno 8 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnoga pojasa
Prema policijskomu izvješću, najčešći prekršaj na bračkim cestama bila je vožnja bez sigurnosnoga pojasa, a takvih je prekršaja evidentirano ukupno 8, što je za 4 manje u odnosu na rezultate kontrole prometa zadnjega rujanskoga vikenda. U tijeku protekloga vikenda nisu zabilježe prometne nesreće, istaknuli su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Policijska uprava s područja Splitsko-dalmatinske županije izvijestila je za BRAČ danas kako je protekloga vikenda, od 2. do 4. listopada, na bračkim prometnicama zabilježeno ukupno 40 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. I prošloga vikenda najčešći je prekršaj bio nekorištenje sigurnosnoga pojasa u tijeku vožnje (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...