PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Evo koliko je putnika putovalo katamaranom, a koliko trajektom protekloga blagdanskog vikenda

Državni brodar “Jadrolinija” protekloga blagdanskog produženoga vikenda imao je pune ruke posla. Blagdan Tijelovo, ujedno državni praznik, koji se slavio prošloga četvrtka, potaknuo je brojne putnike koji su se uputili prema srednjoldalmatinskim otocima.

Dodatna isplovljavanja prema Supetru
Već u srijedu, uoči Tijelova, u splitskoj trajektnoj luci bio je pojačan promet putnika i vozila, osobito prema Braču, a na sam državni praznik “Jadrolinija” je uvela i dodatna isplovljavanja prema Supetru. Pojačan interes putnika zabilježen je i na brzobrodskoj liniji Split – Bol – Jelsa koja povezuje dva otoka, Brač i Hvar.

U svibnju oko 700 putnika više u odnosu na travanj
Prema podacima koje nam je dostavila “Jadrolinijina” Službe za medije, od 3. do 6. lipnja na brzobrodskoj liniji Split – Bol – Jelsa katamaranom je prevezeno 950 putnika. Samo vikend prije, od 28. do 30. svibnja, na toj liniji prevezeno je 600 putnika. Podaci su ohrabrujući, a “Jadrolinija” može biti zadovoljna prometom koji je ostvaren blagdanskoga vikenda, a koji bi mogao biti dobar uvod u nadolazeću turističku sezonu. U proteklomu mjesecu, kako nam je javila press služba, katamaranom na navedenoj liniji vozilo se 3.800 putnika, a što je za 700 putnika više u odnosu na promet iz travnja ove godine.

Iz Splita do Bola za 55,00 kuna
Istina, ljetnim plovidbenim redom, koji je stupio na snagu 4. lipnja, porasle su i cijene putnih karata. Tako se na toj brzobrodskoj liniji iz Splita do Bola možete voziti po cijeni od 55,00 kuna. Treba istaknuti da se otočani s važećom otočkom iskaznicom koju izdaje Agencija za obalni linijski pomorski promet cijele godine mogu voziti po istoj cijeni putne karte.

Prošloga produženoga vikenda prevezeno 18.000 putnika
Na trajektnoj liniji Split – Supetar – Split protekloga blagdanskoga vikenda Jadrolinijinom flotom prevezeno je 18.000 putnika i 4.970 vozila. Vikend prije, od 28. do 30. svibnja, iz Splita do Supetra i nazad putovalo je 12.200 putnika i 3.200 vozila.

Prema podacima “Jadrolinije”, od 3. do 6. lipnja na brzobrodskoj liniji Split – Bol – Jelsa katamaranom je prevezeno 950 putnika. Samo vikend prije, od 28. do 30. svibnja, na toj liniji prevezeno je 600 putnika (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...