PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

GOTOVO NEVJEROJATNO Izgleda da su sudionici u prometu na Braču protekloga vikenda imali najviše problema s nošenjem zaštitne kacige

Sigurno se pitate kako je protekao vikend na bračkim prometnicama, posebno s obzirom na povećan broj gostiju i najavu iz splitske policije kako će se preko vikenda obavljati pojačana kontrola prometa.

Iako redovito izvješćujemo o stanju na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, evo što se događalo prošloga vikenda na prometnicama na otoku Braču. Prema dostavljenim podacima iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, može se zaključiti kako je i bračka prometna policija imala dovoljno posla, a utvrđeni su i sankcionirani prometni prekršaji.

Čak 51 prometni prekršaj
Prometna policija evidentirala je protekloga vikenda na Braču ukupno 51 prometni prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Taj je Zakon, posebno zadnjim izmjenama i dopunama, prilično postrožio kazne za kršitelje prometnih propisa. Više puta isticali smo kako su na udaru prometne policije posebno vozači s prekoračenjem brzine, zatim vozači pod utjecajem alkohola, oni koji za vrijeme upravljanja vozilom koriste mobilne uređaje te vozači bez sigurnosnoga pojasa.

Vozači motocikla i mopeda bez zaštitne kacige
— Najčešći prometni prekršaj je nenošenje kacige iz čl. 114. toga Zakona, i to ukupno šest prekršaja, odgovorili su iz splitske policije na naš upit. Zanimalo nas je i koja je najveća izrečena kazna protekloga vikenda na bračkim prometnicama i za koji prometni prekršaj. — Najveći iznos kazne je 10.000 kuna, a odnosi se na prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava iz čl. 216. spomenutoga Zakona, priopćili su. Tko je “sretnik” toga prometnog prekršaja i gdje je “lociran” nije poznato. Mnogo je važnije ukazati na ozbiljnost poštivanja prometnih propisa. O tome koliko policija ozbiljno radi na preveniranju i sankcioniranju prometnih prekršaja, svjedoče ušestale najave iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Novčana kazna i do 20.000 kuna
Treba dodati kako je izrečena kazna od 10.000 kuna ujedno i minimalna kazna za navedeni prekršaj, dok je maksimalna u duplom iznosu. Osim toga, za navedeni prekršaj moguća je i kazna zatvora do 60 dana. Vozaču koji je već proglašen krivim za prekršaj, kod drugoga počinjenja prekršaja izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom najmanje šest mjeseci, a ako se radi o trećem ponovljenom prekršaju najmanje dvanaest mjeseci.

— Najčešći prometni prekršaj je nenošenje kacige iz čl. 114. Zakona o sigurnosti prometa na cestama , i to ukupno šest prekršaja, izvijestili su iz splitske policije o kontroli prometa na bračkim prometnicama protekloga vikenda (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...