Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

I ove godine Dani tehničke ispravnosti vozila; evo što će vam se sve kontrolirati na vozilu ako se odlučite posjetiti stanicu za tehnički pregled vozila

Kao i proteklih godina, i ove u razdoblju od 23. do 28. studenoga provest će se preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila”.

Akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila” održat će se u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Policijske uprave splitsko dalmatinske, pod pokroviteljstvom nacionalnoga programa za sigurnost cestovnoga prometa, koju provode HAK, CVH i Stanica za tehnički pregleda vozila.

Akcijski pregled vozila ne zamjenjuje tehnički pregled
Cilj je isključivo preventivni i temelji se na poticanju vozača da kontroliraju ispravnost vlastitih vozila, kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija. Pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje tehnički pregled. Za napomenuti je da su od ove akcije izuzeta vozila koja u spomenutomu razdoblju održavanja akcije imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkoga pregleda i registracije.

Nema sankcija za tehnički neispravna vozila
Potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutoga savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska najavila je preventivno-sigurnosnu akciju “Dani tehničke ispravnosti vozila” koja će se održati u razdoblju od 23. do 28. studenoga u svim stanicama za tehnički pregled vozila, a kojoj je za cilj potaknuti vozače da kontroliraju ispravnost vlastitih vozila (izvor: Policijska uprava splitsko-dalmatinska)

Podjelite:

You may also like...