Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

I prošloga vikenda policija uhvatila i sankcionirala vozača koji je bio pod utjecajem alkohola

Prometni službenici Policijske postaje Brač i protekloga vikenda, od 19. do 21. veljače, imali su pune ruke posla u pojačanoj kontroli prometa na bračkim cestama.

Za BRAČ danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su da je utvrđeno 30 prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Za prekršaj izrečena novčana kazna od 13.000 kuna
U odnosu na vikend prije, to je tek jedan prometni prekršaj manje na bračkim cestama. — Najteži prekršaj bio je onaj prema čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a odnosi se na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola. Najviša izrečena novčana kazna jest 13.000 kuna, i to zbog počinjenja prekršaja iz čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjivoga prema čl. 199. st. 8. istoga Zakona, pojasnili su iz Policijske uprave.

Kazne su do 20.000 kuna
Za navedeni prometni prekršaj propisana je inače novčana kazna od 10.000 do 20.000 kuna ili pak kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Riječ je o kazni koja je propisana za one vozače koji u krvi imaju iznad 1,50 g/Kg. Za koncentraciju alkohola u referentnom iznosu od 1,00 do 1.50 g/Kg, novčana kazna ipak je nešto manja i kreće se od 5.000 do 15.000 kuna. Osim toga, vozaču koji je proglašen krivim izriče se i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom najmanje tri mjeseca, i to ako je prekršaj počinjen drugi put.

Osam nepoštivanja prometnih znakova
Na naš upit koji je prometni prekršaj u vikendu koji je za nama bio najčešći, iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske odgovorili su kako je to prekršaj koji se odnosi na nepoštivanje ograničenja, zabrana i obveza koji su propisani prometnim znakovima. Iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću ističu da je takvih prekršaja bilo osam, a oni su, pojasnili su, kažnjivi prema čl. 12. st. 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. To znači da će vozači zabilježeni u kršenju ograničenja, zabrana i obveza biti kažnjeni s 500 kuna.

— Najteži prekršaj bio je onaj prema čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a odnosi se na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola. Najviša izrečena novčana kazna jest 13.000 kuna, i to zbog počinjenja prekršaja iz čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjivoga prema čl. 199. st. 8. istoga Zakona, izvijestili su za BRAČ danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...