Iz Jadrolinije poručili: U potpunosti smo zadovoljni

Turistička sezona je na vrhuncu. Počinje prvi kolovoški vikend, a već danas očekuju se gužve na cestama i u trajektnim pristaništima. Danas, 5. kolovoza, Dan je pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, u Hrvatskoj je državni praznik, pa se dio gostiju na svoja odredišta uputio još u četvrtak.

Jadrolinija izvijestila o broju putnika i vozila
Pred Jadrolinijom je još jedan udarni vikend u turističkoj sezoni. U proteklomu vikendu, od 29. do 31. srpnja, Jadrolinija je na liniji Split – Supetar – Split prevezla oko 43.000 putnika i 10.500 vozila. Na trajektnoj liniji Makarska – Sumartin – Makarska prema izvješću državnoga brodara putovalo je 4.200 putnika i prevezeno 1.100 vozila. Posljednjega srpanjskoga vikenda na brzobrodskoj liniji Split – Bol – Jelsa prevezeno je 1.500 putnika. Podatke smo usporedili s prometom putnika i vozila istoga vikenda prošle godine. U periodu od 30. srpnja do 1. kolovoza trajektima Jadrolinije na najfrekventnijoj trajektnoj liniji za Brač prevezeno je 40.000 putnika i 9.800 vozila.

Iz Jadrolinije: U potpunosti smo zadovoljni
Jadrolinija je izvijestila BRAČ danas i o prometu za protekli srpanj, a podatke koje smo dobili i više su nego dobri. Na liniji Makarska – Sumartin prevezeno je ukupno 33.000 putnika i 7.900 vozila, a na najtraženijoj trajektnoj liniji, onoj za Supetar, putovalo je 330.000 putnika i prevezeno 73.800 vozila. Državni brodar nije skrivao zadovoljstvo aktualnim pokazateljima u ovome dijelu turističke sezone. — U potpunosti smo zadovoljni s dosadašnjim tijekom sezone te se nadamo da će i postsezona biti uspješna, kratko su poručili iz Jadrolinije.

“Juraj Dalmatinac” na isplovljavanju iz supetarske trajektne luke (foto: Jadran Bašić/BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...