Grad Supetar

Iz policije uoči vikenda apeliraju: Pazite na sebe i druge

U cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica, kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, i u tijeku ovoga vikenda policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti nadzora cestovnoga prometa. To naravno uključuje i praćenje prometa na bračkim cestama, o čijim rezultatima ćemo vas izvijestiti početkom sljedećega tjedna.

Policija upozorava na najteže prometne prekršaje
Kako je najavila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, pojačani nadzor prometa bit će usmjeren na sprječavanje i sankioniranje najtežih prometnih prekršaja. U takve prekršaje, pojašnjavaju iz policjje, spada vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnoga pojasa i korištenje mobitela u tijeku voženje.

Posebna pozornost prema ponavljačima teških prekršaja
Policija upozorava kako su navedeni prekršaji najčešći uzroci prometnih nesreća, i to s najtežim posljedicama. — Aktivnosti će se također usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu, odnosno na “recidivista”. Sve sudionike u prometu podsjećamo na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, poručili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske i pri tom uputili apel: — Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge.

— U cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica, kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, i u tijeku ovoga vikenda policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti nadzora cestovnoga prometa, najavila je danas, 16. listopada, Policijska uprava splitsko-dalmatinska (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...