Izvješće policije o vikendu na bračkim cestama

U razdoblju od 22. do 24. srpnja, intenzivnoga turističkoga vikenda, policijski službenici Policijske postaje Brač u tijeku nadzora i kontrole prometa na bračkim prometnicama ukupno su zabilježili 15 prometnih prekršaja, izvijestila je za BRAČ danas Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Vozilo se i pod utjecajem alkohola
Može se tako konstatirati kako je protekli vikend na bračkim cestama protekao relativno mirno. No bračka policija zatekla je u prometu i dva slučaja vožnje pod utjecajem alkohola što se svakako može okarakterizirati kao ozbiljniji prekršaj. U jednomu od njih kod vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,66 g/kg. Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su kako je ozbiljan prometni prekršaj i sankcioniran. — Najteži prometni prekršaj bio je vožnja pod utjecajem alkohola, a vozač je prekršajno sankcioniran, temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama (koncentracija alkohola 0,66 g/kg), poručili su.

Čak pet slučaja korištenja mobitela u vožnji
Među ostalim prometnim prekršajima policija je utvrdila tri slučaja vožnje suprotno prometnim znakovima, slučaj nepropuštanja pješaka, slučaj nekorištena sigurnosnoga pojasa, dva slučaja nekorištenja zaštitne kacige te čak pet slučaja korištenja mobitela u tijeku upravljanja vozilom. Treba dodati i kako je bračka policija zabilježila slučaj neregistriranoga vozila koje je sudjelovalo u prometu.

Prošloga vikenda dvije prometne nesreće
Nažalost, za prošloga vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće; u jednoj je došlo samo do materijalne štete, dok su u drugoj dvije osobe lakše ozlijeđene. Iz policije su potvrdili kako u danima prošloga vikenda na Braču nisu evidentirali narušavanje javnoga reda i mira, pa onda nije ni bilo policijskoga postupanja.

foto: Jadran Bašić (BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...