Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

“Jadrolinija” bilježi vrlo dobar promet putnika i vozila

I ovoga kolovoškoga vikenda očekuje se pojačan promet putnika i vozila u trajektnim lukama, posebno danas i sutra, 22. i 23. kolovoza. Mediji već javljaju da su na cestama gužve, posebno na prometnicama prema moru.

Pojačan promet na većini cesta prema moru
Hrvatski autoklub izvijestio je jutros da je pojačan promet na većini cesta prema moru, a u tijeku dana moguće su gužve na glavnim cestovnim pravcima te u trajektnim lukama i pristaništima.

Prošloga vikenda nešto manje putnika
Protekloga vikenda, od 14. do 16. kolovoza, državni brodar “Jadrolinija” prevezao je na trajektnoj liniji Split – Supetar – Split 33.500 putnika i 8.200 vozila. U odnosu na prethodni vikend, putnika je prevezeno nešto manje, otprilike za 200-tinjak, ali je zato prevezeno više vozila u odnosu na promet od 7. do 9. kolovoza.

Čak 77 posto putnika u odnosu na lanjski vikend u kolovozu
Brojke i protekloga vikenda ukazuju na smanjen promet putnika i vozila u odnosu na isto razdoblje lani, što je i očekivano. Od 16. do 18. kolovoza prošle godine na toj liniji prevezeno je oko 43.000 putnika i 9.100 vozila. To znači da je ovogodišnji treći vikend u kolovozu na razini od 77 posto što se tiče prometa putnika, i na razini 90 posto u odnosu na promet vozila.

Oko 2.800 putnika i 700 vozila
Na trajektnoj pruzi Makarska – Sumartin – Makarska prošloga vikenda prevezeno je oko 2.800 putnika i 700 vozila. Istoga vikenda prošle godine prevezeno je 3.700 putnika i 770 vozila.

Više izvanrednih isplovljavanja
Zbog povećanoga broja vozila u trajektnim lukama “Jadrolinija” je prema potrebi uvodila i dodatna isplovljavanja. Prema riječima Jelene Ivulić, voditeljice “Jadrolinijine” agencije u Splitu, od 14. do 16. kolovoza uvedeno je osam izvanrednih linija na relaciji Split – Supetar – Split.

Protekloga vikenda, od 14. do 16. kolovoza, državni brodar “Jadrolinija” prevezao je na trajektnoj liniji Split – Supetar – Split 33.500 putnika i 8.200 vozila. U odnosu na vikend ranije, putnika je na toj liniji bilo optilike 200-tinjak manje, ali je zato prevezeno nešto više vozila u odnosu na promet od 7. do 9. kolovoza (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...