Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Jadrolinija izdala upozorenje da od danas na trajektnim linijama smiju putovati samo putnici s propusnicama. Definiran red plovidbe na trajektnoj liniji Split – Supetar, do daljnjega u prekidu Makarska – Sumartin

Državni brodar “Jadrolinija” obavijestio je putnike da od danas, 24. ožujka, do daljnjega smiju putovati samo oni putnici koji imaju odgovorajuće propusnice.

Do daljnjega smiju putovati samo osobe s propusnicama
Odlučio je tako Nacionalni stožer civilne zaštite koji je donio mjeru zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnoga boravka u Republici Hrvatskoj, a s ciljem sprječavanja daljnjega širenja epidemije koronavirusa. Iz “Jadrolinije” su naglasili da se odgovarajuće propusnice odnose na kategorije putnika u opskrbi, zatim na zaposlene u pružanje zdravstvene i veterinarske pomoći, za dostavu lijekova i sanitetskoga materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i otpreme, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, zatim za novinare kako bi mogli izvještavati javnost.

Propusnicama treba i radnicima koji putuju na posao
Propusnicu će trebati imati i stanovnici zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, zatim osobe zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Isto tako, propusnica se treba izdati osobama koje putuju na posao i s posla ukoliko je obavljanje posla neophodno i ne može se obavljati od kuće.

Definiran plovidbeni red na trajektnoj liniji Split – Supetar
Treba napomenuti da je na prijedlog jedinica lokalne samouprave, a u skladu s potrebama važnih službi, Agencija za obalni linijski pomorski promet definirala red plovidbe i na trajektnoj liniji Split – Supetar. Tako će trajekti iz Splita za Supetar od danas, 24. ožujka, isplovljavati u 6.15, 11.00, 14.15 i 18.15 sati, dok će iz Supetra za Split trajekti voziti u 7.45, 12.30, 15.30 i 20.00 sati. Promjene na toj trajektnoj liniji usklađene su isključivo prema potrebama obavljanja službi koje su iznimno važne za život na otoku, posebno u izvanrednoj situaciji kao što je epidemija koronavirusa. Prema informacijama koje smo dobili, vodilo se prije svega računa o potrebama Hitne medicinske službe, zatim policije i ostalih ustanova kako bi uredno mogle obavljati poslove. Na liniji Makarska – Sumartin i obratno do daljnjega neće biti polazaka.

– Prema Odluci Nacionalnoga stožera civilne zaštite o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnoga boravka u Republici Hrvatskoj, a s ciljem sprječavanja daljnjeg širenja koronavirusa, obavještavamo cijenjene putnike da trajektnim linijama od 24. ožujka do daljnjega smiju putovati samo putnici s odgovarajućim propusnicama, izvijestila je “Jadrolinija” (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...