Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Evo koliki je promet u prijevozu putnika i vozila ostvarila “Jadrolinija” protekloga vikenda

Posljednji srpanjski vikend protekao je u pojačanom prometu i gužvama u trajektnim pristaništima, onako kako priliči kraju srpnja. BRAČ danas izvještavao je o stanju u gradu u Supetru i trajektnoj luci u kojoj su brojna vozila čekala za ukrcaj na trajekt, a kolona vozila protezala se do glavnoga rotora, a i dalje.

Više posla imao je i državni brodar “Jadrolinija” koji je samo protekle subote, 25. srpnja, uveo dva dodatna isplovljavanja iz splitske trajektne luke prema Supetru.

Prošloga vikenda čak 70 posto prometa putnika
“Jadrolinija” je za BRAČ danas izvijestila kako je u vikendu od 24. do 26. srpnja na trajektnoj liniji Split – Supetar – Split prevezla oko 26.700 putnika i oko 6.700 vozila. U odnosu na broj putnika, ovogodišnji srpanjski vikend ostvario je čak 70 posto prometa putnika u odnosu na vikend od 26. do 28. srpnja lanjske godine. Toga vikenda, naime, prevezeno je 38.000 putnika. Što se tiče prijevoza vozila, promet prošloga vikenda na razini je od 89 posto prošlogodišnjega srpanjskog vikenda, kada je prevezeno oko 7.500 vozila.

Ohrabrujuće brojke
Voditeljica “Jadrolinijine” agencije u Splitu Jelena Ivulić izvijestila je kako je u vikendu od 17. do 19. srpnja ove godine na važnoj srednjodalmatinskoj liniji prevezeno 24.200 putnika i 6.100 vozila. Podaci tako ukazuju kako je posljednji srpanjski vikend “jači” za 2.500 putnika i 600 vozila od prethodnoga, pa brojke ohrabruju uoči kolovoza za koji mnogi očekuju isto tako dobre rezultate.

Izvrsni rezultati i na liniji Makarska – Sumartin
Zanimalo nas je i kako je protekao vikend na drugoj trajektnoj liniji na Braču, onoj Makarska – Sumartin – Makarska. Prema riječima voditeljice Ivulić, uvijek susretljive za medijske upite, od 24. do 26. srpnja na toj liniji prevezeno je 2.600 putnika i 640 vozila. U odnosu na broj putnika, promet je na razini od 81 posto prošlogodišnjega srpanjskoga vikenda, dok je istoga vikenda lani prevezeno 700 vozila, a što znači da je ove godine ostvaren promet od 91 posto.

“Jadrolinija” je za BRAČ danas izvijestila kako je u vikendu od 24. do 26. srpnja na trajektnoj liniji Split – Supetar – Split prevezla oko 26.700 putnika i oko 6.700 vozila. U odnosu na broj putnika, ovogodišnji srpanjski vikend ostvario je čak 70 posto prometa putnika u odnosu na vikend od 26. do 28. srpnja lanjske godine (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...