Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Jugo stvorilo nove probleme; u prekidu katamaranska linija iz Bola za Split, a ne vozi ni trajekt na liniji Sumartin – Makarska

Jako i olujno jugo koje od poslijepodnevnih sati puše na Jadranu, danas, 13. prosinca, ponovno stvara poteškoće u pomorskom prometu. Na splitskom području šest je trajektnih i katamaranskih linija u prekidu, objavila je “Jadrolinija” na službenoj mrežnoj stranici.

U prekidu je trajektna linija Sumartin – Makarska
U prekidu su trajektne linije Sumartin – Makarska, od 17.15 sati linija Drvenik – Sućuraj, a od 19.30 sati u prekidu će biti i trajektna linija Trogir/Soline – Drvenik Mali – Drvenik Veli.

U prekidu katamaran na liniji Split – Bol – Jelsa
Jugo je za obalu privezalo i katamarane. Ne plove katamarani na linijama Split – Bol – Jelsa, zatim Split – Vis i Split – Hvar – V. Luka – Ubli. U prekidu su i brojne linije na riječkom, zadarskom, šibenskom i dubrovačkom području. S obzirom da katamaran nije isplovio iz Splita za Bol, to znači da u subotu, 14. prosinca, neće isploviti ni iz Bola za Splitu 7.25 sati, kako je planirano plovidbenim redom.

Jako i olujno jugo okrenut će na sjeverozapadnjak
Prema najavama Državnoga hidrometeorološkoga zavoda, jako i olujno jugo prema kraju dana okretat će na sjeverozapadnjak, a uz obalu sjevernoga dijela na buru. U subotu, 14. prosinca, na Jadranu će jak i olujan sjeverozapadnjak, a uz obalu bura, u drugom dijelu dana slabjeti, pa se očekuje i normalizacija u pomorskom prometu.

na splitskome području danas, 13. prosinca, u prekidu je nekoliko trajektnih i katamaranskih linija (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...