Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Jelena Ivulić iz “Jadrolinije” potvrdila: “Bilježimo veći promet i veću propusnost putnika”

Uz suglasnost Agencije za obalni linijski pomorski promet državni brodar “Jadrolinija” uvela je od danas, 5. svibnja, dodatni polazak na najtraženijoj srednjodalmatinskoj liniji Split – Supetar – Split. Vijest je to koja će obradovati mnoge putnike, uz napomenu kako su propusnice i dalje na snazi za putovanje prema kopnu i otoku.

Pet polazak prema Supetru i Splitu
Umjesto dosadašnja četiri polaska s kopna prema otoku, Split i Supetar bit će povezani pet puta dnevno. K tome treba dodati da je danas uspostavljena i trajektna linija Sumartin – Makarska koja je zbog epidemije koronavirusa u potpunosti bila u prekidu. Trajekt iz Sumartina za Makarsku isplovljavat će za sada jednom dnevno, i to u 8.00 sati, a povratak je s polaskom u 12.30 sati.

Propusnice izdaju lokalni stožeri civilne zaštite
Gostujući danas u emisiji HRT-a “Dobro jutro, Hrvatska” voditeljica “Jadrolinijine” splitske agencije Jelena Ivulić poručila je da je Brač napravio jako puno u suradnji s “Jadrolinijom” u reguliranju prometa na trajektnoj liniji Split – Supetar. Naglasila je kako su kategorije kojima se odobrova putovanje ostale iste, ali da suglasnosti, odnosno propusnice više ne izdaje Krizni stožer Brača nego lokalni stožeri civilne zaštite.

Jutros u 6.30 sati iz Supetra isplovio trajekt prema Splitu
— Sukladno odluci Agencije za obalni linijski pomorski promet, “Jadrolinija” je od danas uvela dodatnu liniju s polaskom iz Splita u 16.30 sati te je jutros u 6.30 sati isplovio trajekt iz Supetra prema Splitu. Bilježimo veći promet i veću propusnost putnika, istaknula je Ivulić za HRT, izrazivši radost što se postupno pojačavaju polasci u trajektnom prometu. Treba dodati kako će polasci iz Supetra u 6.30 sati, a iz Splita u 6.15 sati prometovati svakoga dana, osim nedjelje i blagdana.

“Jadrolinija” će postupiti prema odluci nadležnih
Na pitanje novinara kakve će biti cijene putnih karata za nadolazeću sezonu i hoće li se mijenjati cijene u prijevozu, Ivulić je odgovorila kako će “Jadrolinija” postupiti onako kako naloži Agencija za obalni linijski pomorski promet i nadležno ministarstvo. — Radujemo se novim polascima. Jadrolinijina flota je spremna, poručila je za HRT voditeljica splitske agencije.

Uz suglasnost Agencije za obalni linijski pomorski promet državni brodar “Jadrolinija” uvela je od danas, 5. svibnja, dodatni polazak na najtraženijoj srednjodalmatinskoj liniji Split – Supetar – Split. Vijest je to koja će obradovati mnoge putnike, uz napomenu kako su propusnice i dalje na snazi za putovanje prema kopnu i otoku (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...