Grad Supetar

Kod dvojice vozača u organizmu utvrđena prisutnost alkohola; policija izdala obvezne prekršajne naloge

Protekloga vikenda, u razdoblju od 12. do 14, ožujka, na bračkim prometnicama policijski službenici utvrdili su ukupno 22 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priopćila je danas, 16. ožujka, za BRAČ danas Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

I prošloga vikenda policijski službenici na Braču imali su pune ruke posla, a pojačana kontrola prometa na prometnicama već je redovita vikendima kako bi se prevenirali prometni prekršaji, ali i sankcionari, posebno kod ponavljača težih prekršaja.

Dvojica vozača upravljala vozilom pod utjecajem alkohola
Zanimalo nas je i koji je najteži prometni prekršaj evidentiran u vikendu koji je za nama. — Prekršajno djelo, koje bi bilo kvalificirano kao “najteže” u smislu propisane i izrečene sankcije jest prekršaj iz čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjivo prema čl. 199. st. 6. istoga Zakona, odnosno prisutnost alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom u prometu na cesti, za koji prekršaj su dvojici vozača izdani obavezni prekršajni nalozi, pojasnili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Zabrinjava činjenica kako se vikendom, gotovo već redovito, evidentiraju prekršaji koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola.

Čak 9 prekršaja koji se odnose na nepropisnu brzinu
Na sreću, vožnja u alkoholiziranom stanju ipak nije najčešći prekršaj na bračkim prometnicama. — Najčešće počinjeni prekršaji iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama za gore navedeni period utvrđeni su iz čl. 53. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nepropisna brzina kretanja vozilom; sveukupno 9 utvrđenih prekršaja i iz čl. 163. Zakon o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nekorištenje sigurnosnoga pojasa: a takvih utvrđenih prekršaja bilo je ukupno 5, odgovorili su iz splitske policije.

Vožnja bez sigurnosnoga pojasa 1.000 kuna
Portal BRAČ danas već je upozoravao na učestalu vožnju bez korištenja sigurnosnoga pojasa, osobito u vikend kontroli prometa na cestama. Takva vožnja prema prekršajnim odredbama sankcionira se novčanom kaznom u iznosu od 1.000 kuna. Ona naravno ne vrijedi samo za vozača, već i za druge osobe u vozilu ako postupe suprotno važećemu zakonu.

U prometnoj nesreći jedna osoba ozljeđena
Treba dodati kako je prošloga vikenda na cestama zabilježena i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena.

— Najčešće počinjeni prekršaji iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama za gore navedeni period utvrđeni su iz čl. 53. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nepropisna brzina kretanja vozilom; sveukupno 9 utvrđenih prekršaja i iz čl. 163. Zakon o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nekorištenje sigurnosnoga pojasa: a takvih utvrđenih prekršaja bilo je ukupno 5, priopćili su za BRAČ danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...