Kome služi polazak autobusa u 6.00 sati iz Bola za Supetar, dok katamaran iz Bola za Split isplovljava tek u 6.25 sati. A što kad ne pristane u bolski porat?

Prijevoznik “Arriva” koji održava autobusne linije na Braču ovih je dana ponovno mijenjao vozni red autobusa. Novi nešto izmijenjeni vozni red, prvenstveno zbog usklađivanja s trajektnim linijama, stupio je na snagu u petak, 2. listopada.

Iznenađenje zbog uvođenja linije s polaskom u 6.00 sati
Novost u javnomu prijevozu na Braču je, između ostaloga, i uvođenje jutarnjega polaska iz Bola za Supetar u 6.00 sati, a što je, prema pisanjima lokalnoga portala, izazvalo iznenađenje, bolje reći razočarenje među putnicima. Prva novost je što je, mjesec dana ranije nego je bilo najavljeno, ponovno uvedena ranojutarnja linija Bol – Supetar. A druga novost je razočarenje što je polazak jutarnjega autobusa iz Bola u 6.00 sati, 35 minuta ranije nego je to bila dosadašnja praksa, piše portal boljani.info.

O jutarnjoj liniji i na sjednici Općinskoga vijeća
Pitanje jutarnje autobusne linije iz Bola za Supetar otvoreno je i na sjednici tamošnjega Općinskoga vijeća na kojoj je načelnik Tihomir Marinković izrazio nezadovoljstvo što je, prema tadašnjemu voznom redu, prva linija iz Bola za Supetar bila u 10.45 sati. Obećao je tada razgovarati s nadležnima u prijevozničkoj tvrtki kako bi se iznašlo rješenje za autobusnu liniju koja bi prometovala prema Supetru u ranim jutarnjim satima.

Pulišelić: Autobus stiže na trajekt u 7.45 sati
Joško Pulišelić iz “Arrive” naglasio je kako se uvodi jutarnji polazak iz Bola u 6.00 sati radnim danom, a koji, dodao je, stiže na trajekt u 7.45 sati. — Bitna izmjena odnosi se na pomicanje večernjega polaska petkom s 22.05 sati na 21.35 sati, do koje je došlo radi prilagodbe plovidbenom redu, istaknuo je Pulišelić.

U slučaju neisplovljavanja katamarana putnici su imali vremena uhvatiti autobus
Portal boljani.info piše da su putnici razočarani. Kojem to autobusu treba 105 minuta (1 sat i 45 minuta) od Bola do Supetra (35 km ili nešto više preko Pučišća), kada se do sada s polaskom iz Bola u 6.35 na vrijeme dolazilo na trajekt za Split u 7.45 sati? Nismo od “Arrive” tražili objašnjenje, jer bi ga sigurno oni našli, ali moraju znati da je 6.00 sati za Boljane prerano, posebno što se ponekad, u zimskom periodu i ne zna hoće li katamaran u 6.25 pristati u bolski porat. Ne dođe li katamaran, putnici su imali vremena, i to 10 minuta, od Veloga mosta do autobusne postaje, piše boljani.info.

Imaju li bolske općinske službe razumijevanja za svoje stanovnike
Povirili smo i u tražilicu voznoga reda prijevoznika “Arriva” i vidjeli da navedena linija s polaskom u 6.00 sati iz Bola dolazi u Supetar u 7.05 sati, pa se postavlja pitanje gdje će putnici do 7.45 sati kada isplovljava trajekt za Supetar. Pitanje je opravdano, posebno za zimskih dana. Lokalni portal pita imaju li bolske općinske službe razumijevanja za svoje stanovnike te namjeravaju li nešto poduzeti po tome pitanju? Portal spominje i mogućnost angažiranja drugoga autobusnoga prijevoznika.

Prijevoznik “Arriva” 2. listopada mijenjao je vozni red i uskladio ga s izmjenama u plovidbenom redu. — Bitna izmjena odnosi se na pomicanje večernjega polaska petkom s 22.05 sati na 21.35 sati, do koje je došlo radi prilagodbe plovidbenom redu, istaknuo je Joško Pulišelić, direktor za područje Dalmacije. Jedan je polazak izazvao iznenađenje, a radi se o ranojutarnjoj liniji iz Bola za Supetar s polaskom u 6.00 sati (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...