MENADŽER ZRAČNE LUKE BRAČ TONČI PEOVIĆ ZA NAŠ PORTAL: Do kraja kolovoza kroz Zračnu luku Brač prošlo je 20.535 putnika; zabilježen pad broja putnika od 8 posto

Već redovito izvještavamo o prometnim novostima, s naglaskom na brodski promet koji u najvećoj mjeri održava “Jadrolinija” te o rezultatima u poslovanju državnoga brodara, posebno u turističkom razdoblju. Odlučili smo vam donijeti i rezultate zračnoga prometa, ostvarenoga kroz Zračnu luku Brač od 2. travnja, kada je uspostavljen prvi ovogodišnji let iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman prema Braču avioprijevoznika Croatia Airlinesa. Rado je za naš portal o ovogodišnjoj sezoni odlučio progovoriti direktor Zračne luke Brač Tonči Peović, koji je u najavi ovogodišnje sezone letova ipak očekivao nešto bolje rezultate.

Veliko povećanje broja poslovnih mlažnjaka s visokoplatežnim gostima
— Do kraja kolovoza, kroz Zračnu luku Brač prošlo je 20.535 putnika, kroz 943 leta sa ukupnom težinom zrakoplova 8593 tona, rado je izvijestio glavni menadžer bračkoga aerodroma. Prema njegovim riječima, osim hrvatskoga zračnoga prijevoznika koji uspostavlja letove za Zagreb i Graz, ove godine na Zračnu luku Brač prometuje CSA s letovima za Beč, Linz i Insbruck i TUIfly s letovima za Brisel, Davile i Roterdam. — Osim ovih prijevoznika oučeno je veliko povećanje broja poslovnih mlažnjaka koje u Srednjedalmatinsko područje dovode visokoplatežne goste preko naše zračne luke, pojasnio je Peović.

Veći zrakoplovi nažalost ne mogu koristiti pistu bračkoga aerodroma
Na naš upit o ovogodišnjem prometu u odnosu na onaj ostvaren prošle godine, glavni menadžer izvijestio je da je zabilježen pad broja putnika od 8 %. — Posljedica je to odluke Luxaira da poveća tip zrakoplova u ovoj godini, koji na žalost ne može koristiti našu pistu, pa putnici dolaze preko Zračne luke Split, naglasio je prvi čovjek bračkoga aerodroma.

Croatia Arilines produžit će sezonu letova do 26. listopada
Turistički letovi planirani su do 12. listopada, i to sa CSA iz Austrije. Avioprijevoznik Croatia Airlines produžit će sezonu zaključno sa zadnjim letom 26. listopada. Do tada će se letovi Zagreb – Brač odvijati dvaput na tjedan, utorkom i subotom, a letove obavljaju zrakoplovi Dash 8–Q400 kapaciteta 76 sjedala. — Za letove utorkom dostupna je i posebna cijena povratne karte od 636,00 kuna, koja uključuje sve pristojbe zračnih luka (Zagreb i Brač), naknadu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo i porez na dodanu vrijednost, pojasnili su nam iz Croatia Airlinesa, dodavši kako su karte po promotivnoj cijeni dostupne na internetskim stranicama, a broj sjedala koja se nude po toj cijenu je ograničen.
Pisali smo da je Croatia Airlines u razdoblju od travnja do srpnja ove godine na redovitim domaćim letovima na liniji Zagreb – Brač zabilježio blagi porast putnika, od 2 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

turistički letovi planirani su do 12. listopada, dok će Croatia Airlines sezonu letova produljiti zaključno do 26. listopada, izvijestio je glavni menadžer Zračne luke Brač Tonči Peović (foto: J. Bašić)

turistički letovi planirani su do 12. listopada, dok će Croatia Airlines sezonu letova produljiti zaključno do 26. listopada, izvijestio je glavni menadžer Zračne luke Brač Tonči Peović (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...