Na trajektnoj liniji Split – Supetar – Split državni brodar protekloga vikenda ostvario značajno bolji promet

Za “Jadrolinijom” je još jedan dobar turistički vikend, prvi u kolovozu, koji donosi dobre rezultate u prijevozu putnika i vozila. Rezultati su značajno bolji u odnosu na posljednji srpanjski vikend, ali ipak nešto slabili u odnosu na prošlu godinu.

Značajno povećanje prometa u odnosu na posljednji srpanjski vikend
Protekloga vikenda, od 31. srpnja do 2. kolovoza, “Jadrolinija” je na liniji Split – Supetar – Split prevezla 33.400 putnika i 8.400 vozila. U odnosu na prethodni vikend radi se o značajnom povećanju prometa. Broj prevezenih putnika veći je tako za 6.700, a vozila za 1.700.

Promet vozila gotovo isti lanjskom kolovoškom vikendu
Kad se podaci koje nam je poslala “Jadrolinija” usporede s prvim vikendom kolovoza prošle godine, onda su poslovni rezutati “Jadrolinije” ipak nešto slabili. Što se tiče putnika, ostvaren je promet od 81 posto u odnosu na prvi lanjski vikend u kolovozu kada je prevezeno 41.000 putnika. Zato je prijevoz vozila gotovo na razini prošlogodišnjega prometa u prvom vikendu kolovoza, kada je na toj liniji prevezeno tek stotinjak vozila više.

Prijevoz putnika na 80 posto, a vozila na 92 posto
Na drugoj trajektnoj liniji, onoj Makarska – Sumartin – Makarska, od 31. srpnja do 2. kolovoza prevezeno je 2.900 putnika i 690 vozila. Usporedbe radi, prvoga vikenda u kolovozu prošle godine, na toj liniji prevezeno je 3.600 putnika i 750 vozila. Podaci govore da je da prijevoz putnika na razini od 80 posto, a vozila na 92 posto prošlogodišnjega vikenda.

Deset izvanrednih linija
Voditeljica splitske agencije Jelena Ivulić izvijestila je za BRAČ danas kako je od 31. srpnja do 2. kolovoza uvedeno deset izvanrednih linija na relaciji Split – Supetar – Split.

Protekloga vikenda, od 31. srpnja do 2. kolovoza, “Jadrolinija” je na trajektnoj liniji Split – Supetar – Split prevezla 33.400 putnika i 8.400 vozila. U odnosu na prethodni vikend, radi se o značajnom povećanju prometa. Broj prevezenih putnika veći je tako za 6.700, a vozila za 1.700, prenijela nam je Jelena Ivulić iz “Jadrolinijine” agencije u Splitu (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...