Grad Supetar

NAJAVA IZ POLICIJE Pojačane aktivnosti u cestovnom prometu ovoga vikenda; posebno će se pratiti prekoračenje brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i bez sigurnosnoga pojasa te korištenje mobitela u vožnji

U tijeku ovoga vikenda na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske policijski službenici provodit će pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, s naglaskom na prekršaje prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje i korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, najavili su iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Čuvajte vlastiti i tuđi život, pozivaju iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske
— To su i najčešći uzroci nastanka prometnih nesreća s teškim posljedicama, upozoravaju iz Policije, pozivajući sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa. — Ne sjedajte za upravljač ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva, poštujte ograničenja brzine i prilagodite brzinu stanju i uvjetima na kolnicima, poštujte prednost prolaska, jer odgovornim ponašanjem čuvate vlastiti i tuđi život, poručili su iz Policije.

Za prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu kazne od 10.000 kuna
Od 1. kolovoza ove godine u prometu su izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama porasle kazne za kršenje prometnih pravila. Između ostaloga, kazne su se vrtoglavo podigle za prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h, zatim za prolazak kroz crveno svjetlo, vožnju pod utjecajem alkohola. Umjesto dosadašnjih 5.000 do 15.000 kuna koliko su iznosile kazne, za navedene prometne prekršaje one iznose od 10.000 do 20.000 kuna.

Za vožnju bez sigurnosnoga pojasa i korištenje mobitela u vožnji kazna je 1.000 kuna
Postrožene su i kazne za vožnju bez sigurnosnoga pojasa. Umjesto dosadašnjih 500 kuna vozač i svi putnici u vozilu plaćat će 1.000 kuna kaznu za vožnju bez sigurnosnoga pojasa, a istu kaznu će platiti i vozači za korištenje mobitela u vožnji.

U tijeku ovoga vikenda na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske policijski službenici provodit će pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, s naglaskom na prekršaje prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje i korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom (izvor: mup.gov.hr)

Podjelite:

You may also like...