Najavljena jaka i olujna bura; moguće poteškoće u pomorskom prometu

Jaka i vrlo jaka bura zapuhala je danas, 28. prosinca, na Jadranu. S njom je došlo i osjetno zahladnjenje vremena, primjerenije dobu godine. U Supetru je u popodnevnim satima temperatura zraka iznosila 6 °C, a s dolaskom noći očekuje se daljnji pad temperature zraka.

Bura će prema noći jačati
Prema najavama meteorologa, bura će i dalje jačati, a ponegdje, osobito podno Velebita imat će i orkanske udare. Posebno jaka bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima, najavljena je za sutra, 29. prosinca, ali bi ipak prema kraju dana trebala malo oslabjeti.

Moguće su poteškoće u pomorskom prometu
Očekuje se da će bura u jačanju stvarati i poteškoće u cestovnom i pomorskom prometu. Već danas došlo je do određenih izmjena u plovidbenom redu katamaranskih linija. Tako će, prema obavijesti “Jadrolinije”, katamaran umjesto iz Splita za Bol, isploviti u 16.30 sati direktno za Stari Grad, bez pristajanja u lukama Bol i Jelsa. Ostale trajektne i brodske linije na splitskom području za sada plove uredno.

Očekuje se hladno jutro
S obzirom na jačanje bure sutra se očekuje i hladno jutro. Meteorolozi najavljuju da će jutarnja temperatura na Jadranu biti od 0 do 5 °C, a najviša dnevna temperatura od 5 do 9 °C. Na Jadranu će vrijeme biti pretežno sunčano, a ponegdje uz umjerenu naoblaku.

Jačanjem bure, posebno u nedjelju, 29. prosinca, očekuju se poteškoće u pomorskom prometu (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...