Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

“Najteži” prekršaj bio je korištenje mobitela u vožnji

U proteklomu vikendu, od 26. do 28. ožujka, na bračkim prometnicama utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz ovlasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je za BRAČ danas Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Pojačana kontrola prometa obavlja se osobito preko vikenda, i to na svim prometnicama na području Policijske uprave pa se nadzor vozača, vozila, ali i ostalih sudionika u prometu odvija i na bračkim cestama.

“Najteži” prekršaj bio korištenje mobitela u vožnji
Podaci o broju evidentiranih prekršaja nešto su bolji u odnosu na vikend od 19. do 21. ožujka, kada su djelatnici Policijske postaje Brač zabilježili 20 prometnih prekršaja. — Prekršajno djelo koje bi bilo kvalificirano kao “najteže” u smislu propisane i izrečene sankcije za navedeno razdoblje jest prekršaj iz čl. 196. st. 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno uporaba mobilnoga uređaja prilikom upravljanja vozilom u prometu na cesti, pojasnili su iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

Vikend bez prometnih nesreća
Najčešći prekršaj, priopćili su, odnosio se na nekorištenje sigurnosnoga pojasa u vozilu. Takav prekršaj evidentiran je ukupno 4 puta, a, kako su naveli, radi se o prekršaju iz čl. 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U našim prethodnim izvještajima više puta je ukazano na kršenje toga propisa u prometu, kao i na kazne koje su propisane za nekorištenje sigurnosnoga pojasa.

Dobra je vijest da u vikendu koji je iza nas policija nije izdala niti jedan prekršajni nalog. Isto tako, prošloga vikenda nije zabilježena ni prometna nesreća.

U proteklomu vikendu, od 26. do 28. ožujka, na bračkim prometnicama utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz ovlasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je za BRAČ danas Policijska uprava splitsko-dalmatinska (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...