Grad Supetar

NOVA KONTROLA U PUTOVANJU “Jadrolinija” odlučila ograničiti kupnju više povlaštenih putnih karata s istom iskaznicom na istom putovanju

Državni brodar “Jadrolinija” odlučio je uvesti efikasniju kontrolu korištenja povlaštenih prava u putovanju, a koja se ostvaruju na temelju otočnih iskaznica.

Iako nisu poznati podaci koliko je to putnika na istomu putovanju koristilo istu otočnu iskaznicu, “Jadrolinija” izgleda ništa ne želi prepustiti slučaju i mogućnostima zlouporabe. Tako je nedavno uvedena i obveza da putnik osim prijevozne karte na traženje brodskoga službenika treba predočiti na uvid i otočnu iskaznicu, ukoliko ju naravno djelatnik brodara zatraži.

Nova kontrola korisnika otočnih iskaznica
— S ciljem efikasnije kontrole korištenja povlaštenih prava vezanih za korisnike otočnih iskaznica, uvedeno je ograničenje mogućnosti kupnje više povlaštenih karata s jednom otočnom iskaznicom na istomu putovanju.

Od prodajnih mjesta do direktnoga ukrcaja na brod
Ova mjera kontrole uvedena je na svim prodajnim kanalima Jadrolinije, uključujući prodajna mjesta, mobilnu aplikaciju, web stranicu te ručne čitače karata za direktan ukrcaj na brod. Na ovaj način sustav će onemogućiti korisnike otočnih iskaznica da za određeno putovanje više puta koriste svoje povlašteno pravo na više različitih kanala prodaje, stoji u obavijesti koju je objavila “Jadrolinija”.

— Povlasticu, odnosno povlaštenu putnu kartu izdanu otočkom iskaznicom za putovanje može koristiti isključivo i jedino korisnik otočke iskaznice, istaknuli su nedavno iz Agencije za obalni linijski pomorski promet, dodavši kako je korisnik prilikom ukrcaja dužan na zahtjev djelatnika brodara na uvid dati otočku iskaznicu (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...