Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

NOVA LINIJA Brodar “Krilo Shipping Company” prometovat će od 3. srpnja do 30. kolovoza svakoga dana na liniji Milna – Sutivan – Split; iz Milne do Splita za 45 minuta

Mnogi su zaboravili, a većina ih i ne zna da je Sutivan nekada bio direktno povezan sa Splitom brodskim linijama čiji se broj i vrsta mijenjao godinama, da bi nakon izgradnje nove trajektne luke u Supetru, Sutivan i druga obalna bračka mjesta ostao bez direktne veze sa Splitom. Izuzetak je tek MB “Mali Jure” koji je nekoliko godina pokušavao održati tu prugu, a zatim je odustao.

Od 3. srpnja do 30. kolovoza
Uz zajedničke napore općine Sutivan, zatim općine Milna i brodara “Krilo Shipping Company”, Agencija za obalni linijski pomorski promet 28. veljače donijela je odluku o davanju suglasnosti na svakodnevno putovanje na relaciji Milna – Sutivan – Split i obratno svaki dan u razdoblju od 3. srpnja do 30. kolovoza ove godine. Odluku je potpisao predsjednik Upravnoga vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet Branimir Belančić – Farkaš.

Iz Sutivana do Splita za 20 minuta
Tako će putnici koji se ukrcaju na brzi brod u Sutivanu, u Splitu biti već za 20 minuta, kao i putnici iz Splita za Sutivan. Ta će linija olakšati dolazak i odlazak iz Sutivana mnogima koji su, iako putuju bez automobila, vezani za daleko sporiji i skuplji trajektni brodski prijevoz preko Supetra.

Polazak je iz Milne u 16.00 sati, a nedjeljom u 18.00 sati
Kontaktirali smo i brodskoga prijevoznika. Prema riječima Jure Naranče, odgovorne osobe toga brodara, brzi brod polazit će iz Milne svakoga dana, osim nedjeljom, u 16.00 sati, a nedjeljom u 18.00 sati. Iz Sutivana polazak će biti u 16.25 sati, a nedjeljom u 18.25 sati. Povratak će iz Splita radnim danima biti u 20.00 sati, a nedjeljom u 19.00 sati. Kako nam je rekao Naranča, liniju će održavati brzi brod kapaciteta 250 putnika. U Milni će putnici kupovati prijevoznu kartu na brodu, u Sutivanu će se putna karta moći kupiti u Turističkoj zajednici, dok će u Splitu karte za brzobrodsku liniju Milna – Sutivan – Split biti dostupne u Turističkoj palači.

Agencija za obalni linijski pomorski promet donijela je 29. veljače odluku o suglasnosti za brzobrodsku liniju Milna – Sutivan – Split koju će od 3. srpnja do 30. kolovoza održavati brodar “Krilo Shipping Company” (izvor: sutivan.hr)

Podjelite:

You may also like...