Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

NOVE MJERE Samo putnici s otočnim iskaznicama moći će putovati s kopna na otok ili s otoka na otok; ukinute sve brzobrodske linije, a “Jadrolinija” izdala posebne upute za putovanje trajektima i brodovima

Prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od danas, 21. ožujka, do daljnjega su obustavljene sve brzobrodske linije, a poseban režim vožnje uveden je i na trajektnim i brodskim linijama s nužno potrebnim ograničenjima.

S kopna na otok samo s otočnom iskaznicom
— S obzirom na Odluku Nacionalnoga stožera o mjerama ograničavanja javnoga prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu, Jadrolinija obavještava cijenjene putnike da će se bez obzira na kupljenu kartu, na trajekt ili brod s kopna ili s otoka na otok moći ukrcati samo putnici s otočnim iskaznicama ili potvrdom o stalnom boravištu na otoku te djelatnici javnih i komunalnih službi i teretna vozila registrirana u RH, objavio je državni brodar “Jadrolinija”.

Za sada nema ograničenja putnicima s otoka prema kopnu
Putnici s otoka prema kopnu tako neće imati ograničenja, ali povratnu kartu na otoku mogu kupiti samo gore navedene kategorije korisnika. Putnicima koji ne udovoljavaju navedenim uvjetima, a imaju kupljene karte, izvršit će se povrat novca prema Općim uvjetima poslovanja “Jadrolinije”, objavljeno je na mrežnoj stranici državnoga brodara.

U slučaju izlaska iz vozila preporučeno korištenje zaštitnih maski
Treba podsjetiti da je “Jadrolinija” prethodno pozvala putnike da se s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa pridržavaju uputa koje su javno objavljene. — Molimo putnike da putničke karte kupuju putem online prodaje ili mobilne aplikacije mJadrolinija. Izbjegavajte plaćanje gotovinom i koristite bankovne kartice, a prilikom dolaska na prodajno mjesto držite odstojanje od 2 metra od ostalih putnika. Molimo Vas da u tijeku putovanja, a ukoliko je kraće od 60 minuta, ostanete u svojim vozilima, a u slučaju izlaska preporučamo korištenje zaštitnih maski, stoji u preporukama koje je objavila “Jadrolinija”.

Večeras posljednje isplovljavanje u 22.45 sati iz Supetra i 23.59 sati iz Splita?
— Zahvaljujemo svim našim putnicima na razumijevanju i vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama prevladati nastalu situaciju, poručeno je iz državnoga brodara. Neslužbeno doznajemo da će još samo večeras isploviti trajekt u 23.59 sati iz Splita za Supetar, kao i posljednji trajekt iz Supetra za Split s polaskom u 22.45 sati. Prema dostupnim informacijama, od sutra, 22. ožujka, posljednji polasci trajekta iz Splita i Supetra bit će ukinuti.

Krizni stožer Brača dao suglasnost Agenciji za obalni linijski pomorski promet
O tome se govorilo i na Kriznom stožeru Brača, nakon što je to operativno i stručno tijelo dalo suglasnost Agenciji za obalni linijski pomorski promet koja je zatražila izmjene reda plovidbe. Ostale linije prometovat će barem za sada prema plovidbenomu redu, uz poštivanje preventivnih mjera koje je objavila “Jadrolinija”. Iz državnoga brodara naglašavaju da su sve mjere i preporuke izdane kako bi se čuvalo zdravlje putnika i posade broda.

– S obzirom na Odluku Nacionalnoga stožera o mjerama ograničavanja javnoga prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu, obavještavamo cijenjene putnike da će se bez obzira na kupljenu kartu, na trajekt ili brod s kopna ili s otoka na otok moći ukrcati samo putnici s otočnim iskaznicama ili potvrdom o stalnom boravištu na otoku te djelatnici javnih i komunalnih službi i teretna vozila registrirana u RH, poručili su iz “Jadrolinije” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...