Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Objavljujemo koliko je državni brodar “Jadrolinija” na trajektnoj liniji Split – Supetar prevezao putnika, a koliko vozila u lipnju. Donosimo i brojke za svibanj

Državni brodar “Jadrolinija” izvijestio je o prometu putnika i vozila u proteklom mjesecu na trajektnoj liniji Split – Supetar, a nakon što je BRAČ danas zatražio podatke o prometu na toj važnoj srednjodalmatinskoj liniji koja je od iznimno velike važnosti za otočko stanovništvo na Braču.

Promet putnika na razini od 53 posto, a vozila 71 posto
— U lipnju 2020. godine na trajektnoj liniji Split – Supetar prevezeno je 114.950 putnika i 33.270 vozila, dok je u istom razdoblju prošle godine prevezeno 216.711 putnika i 46.418 vozila, priopćili su iz “Jadrolinije” rezultate lipanjskoga poslovanja na glavnoj trajektnoj liniji prema Braču. Iz dostavljenih podataka vidljivo je kako je promet putnika u lipnju ove godine na razini 53 posto prometa iz lipnja prošle godine, dok je promet vozila na razini 71 posto prometa koji je ostvaren u lanjskom lipnju.

U svibnju promet putnika tek 21 posto
U svibnju “Jadrolinija” je na liniji Split – Supetar prevezla 33.900 putnika, što je tek 21 posto prometa u odnosu na broj putnika u prošlogodišnjem svibnju kada je prevezeno 158.134 putnika. U odnosu na vozila, u svibnju je prevezeno 11.881 vozila, dok ih je u istom mjesecu lani prevezeno 32.595. Izraženo u postocima, promet vozila u svibnju bio u padu za 64 posto u odnosu na lanjski svibanj.

U lipnju je bilo i izvanrednih vožnji
Iz “Jadrolinije” su napomenuli kako se redovi plovidbe definiraju u suradnji s Agencijom za obalni linijski pomorski promet te lokalnom zajednicom. — “Jadrolinija” prati promet na svim svojim linijama te ukoliko se pokaže potreba i povećani broj putnika, uvode se dodatna putovanja, istaknuli su iz državnoga brodara. Treba dodati kako je u lipnju na trajektnoj liniji Split – Supetar ostvareno i 13 izvanrednih vožnji.

— U lipnju 2020. godine na trajektnoj liniji Split – Supetar prevezeno je 114.950 putnika i 33.270 vozila, dok je u istom razdoblju prošle godine prevezeno 216.711 putnika i 46.418 vozila, priopćili su iz “Jadrolinije” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...