PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Od utorka novosti u plovidbi; uvodi se još jedan polazak prema Supetru. Nakon potpunoga prekida kreće i trajektna linija Sumartin – Makarska

Agencija za obalni linijski pomorski promet izdala je suglasnost državnom brodaru “Jadroliniji” za djelomičnom izmjenom plovidbenoga reda na najtraženijoj liniji Split – Supetar – Split koja će stupiti na snagu u utorak, 5. svibnja.

Pet polazaka dnevno
Umjesto dosadašnja četiri polaska iz Splita prema Supetru, kao i u povratku, iz Supetra za Split, “Jadrolinija” uvodi još jedan polazak te će tako na toj liniji trajekt dnevno isplovljavati pet puta.

Uvodi se polazak iz Supetra u 6.30 sati, a iz Splita u 16.30 sati
Iz Splita za Supetar trajekt će prometovati u 6.15, 11.00, 14.15, 16.30 i 18.15 sati, dok će iz Supetra prema Splitu isplovljavati u 6.30 (osim nedjeljom i blagdanom), 7.45, 12.30, 15.30 i 20.00 sati. Važna informacija odnosi se i na uspostavljanje trajektne linije Sumartin – Makarska koja je u potpunosti bila u prekidu zbog epidemije koronavirusa. Od sutra će kako doznajemo krenuti s plovidbom trajekt iz Sumartina za Makarsku, i to za sada jednom dnevno, s polaskom u 8.00 sati, dok će iz Makarske povratak biti u 12.30 sati. Za normalizaciju pomorskoga prijevoza na obje trajektne linije trebat će pričekati još neko vrijeme.

Polasci na trajektnim linija postupni će se povećavati
Krizni stožer Brača ranije je najavio da će se postupno povećavati broj trajektnih linija, kako ne bi došlo do preoterećenja dosadašnjih linija koje su uglavnom koristile nužne službe. Došlo je do popuštanja mjera u odnosu na izdavanje suglasnosti u trajektnom prijevozu koje od prošloga ponedjeljka izdaju lokalni stožeri civilne zaštite. Očekuje se i ukidanje ePropusnica za putovanje. Tu odluku naime treba donijeti Nacionalni stožer civilne zaštite, a nakon što je županijski Stožer civilne zaštite uputio preporuku.

Nakon potpunoga prekida trajektne linije Sumartin – Makarska zbog epidemije koronavirusa, od utorka, 5. svibnja, kreće s prometovanjem i ta linija. Trajekt iz Sumartina za Makarsku vozit će za sada samo jednom dnevno, i to s polaskom u 8.00 sati, dok će povratak iz Makarske biti u 12.30 sati (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...