PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Odgođeno sezonsko povećanje cjenika na svim trajektnim linijama u pomorskom prometu. Hoće li odluka Ministarstva biti dovoljna za povratak gostiju na otoke?

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izdao je uputu Agenciji za obalni linijski pomorski promet, a kojom je došlo do odgode sezonskoga povećanja cjenika na svim trajektnim linijama u putničkom pomorskom prijevozu.

Inicijativu podnio Otočni Sabor
Inicijativu za odgodom sezonskoga povećanja cijena podnijeli su predstavnici Otočnoga Sabora. — Ministarstvo je donijelo ovu odluku sukladno trenutnoj situaciji prouzrokovanom epidemijom koronavirusa, koja je utjecala na cjelokupnu gospodarsku situaciju u Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju toga Ministarstva.

S ciljem poticanja gospodarske djelatnosti i turizma
— Intencija odluke jest omogućiti dolaske na otoke po sadašnjem izvansezonskom cjeniku, a što ima za cilj poticanje gospodarske djelatnosti i turizma na Jadranskom priobalju i otocima, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Vansezonski cjenik na svim trajektnim linijama
“Jadrolinija” je također obavijestila putnika o zadržavanju izvansezonskoga cjenika, iako je sezonski trebao stupiti na snagu 29. svibnja. — Prema preporuci Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i suglasnosti Upravnoga vijeća Agencije za obalni, linijski pomorski promet, “Jadrolinija” će od 29. svibnja primjenjivati vansezonske cijene na svim trajektnim linijama, poručili su iz državnoga brodara, naglasivši kako se to ne odnosi na brodske i brzobrodske linije koje plove prema sezonskom redu plovidbe.

Pokazat će vrijeme
Hoće li zadržavanje izvansezonskoga cjenika u poslovanju državnoga brodara “Jadrolinije”, koja je i prijašnjih godina ostvarivala izvrsne rezultate u poslovanju, vratiti turiste na jadransko priobalje i otoke te je li odluka Ministarstva dovoljna kako bi se i ove sezone vratili gosti na naše otoke pokazat će vrijeme. Pogotovo kada se zna da u sezonskom razdoblju nisu samo upitne cijene trajektnoga prijevoza gostiju.

— Prema preporuci Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i suglasnosti Upravnoga vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet, “Jadrolinija” će od 29. svibnja primjenjivati vansezonske cijene na svim trajektnim linijama, poručili su iz državnoga brodara, naglasivši kako se to ne odnosi na brodske i brzobrodske linije koje plove prema sezonskom redu plovidbe (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...