PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Brač odsječen od kopna; otkazani polasci za Supetar u 20.30 sati i 23.59 sati, olujno jugo privezalo trajekte i katamarane

Olujno i orkansko jugo, koje na mahove puše i do 130 km/h, prouzročilo je danas, 12. studenoga, brojne poteškoće u pomorskom prometu. Brojne trajektne i brodske linije u prekidu su, a katamarani i trajekti miruju u pristaništima. Na splitskom području jedanaest je linija, što katamaranskih, što trajektnih, u prekidu.

Iz Splita za Supetar posljednji trajekt isplovio je u 12.45 sati
Sve do 14.15 sati trajekti su uredno plovili iz Splita prema Supetru, a polazak u 12.45 sati iz splitske trajektne luke bio je ujedno i današnje posljednje isplovljavanje trajekta prema Braču. Jačanjem juga, osobito u popodnevnim satima, došlo je do otkazivanja svih linija prema Supetru te od tada do sada više nisu uspostavljene veze između kopna  i Brača. Trajekt na liniji Sumartin – Makarska u prekidu je od prijepodnevnih sati.
Iz “Jadrolinije” su nas obavijestili kako ne mogu potvrditi hoće li ujutro za Supetar isploviti prvi trajekt prema redu plovidbe s polaskom u 6.15 sati. – Nećemo imati informaciju prije jutra, poručili su nam. Ono što je sigurno: ujutro iz Supetra neće isploviti prvi trajekt prema Splitu.

(foto: Miki Cepernić)

(foto: Miki Cepernić)

Trajekt na liniji Sumartin – Makarska prestao je s plovidbom još u prijepodnevnim satima
Još jutros državni brodar objavio je prekid i drugih brodskih linija. U prijepodnevnim satima već se znalo da će sve katamaranske linije biti u prekidu, pa tako i ona iz Splita za Bol s polaskom u 16.00 sati. Katamaran iz Jelse uspio je ujutro doći do Splita, ali je isplovio bez pristajanja u Bolu.

U prekidu trajekti za Šoltu, Hvar i Vis
U prekidu su i trajektne linije koje povezuju Split s otokom Hvarom, Split – Stari Grad i Drvenik – Sućuraj, zatim iz Splita za Rogač, kao i trajektne linije prema otoku Visu.

olujno, a mjestimice i orkansko jugo prouzročilo je danas, 12. studenoga, brojne poteškoće u pomorskom prometu (foto: Brač danas)

Video iz Postira:

Podjelite:

You may also like...