Pojačan promet na autobusnim linijama: olakšajte posao vozačima i putne karte kupujte na biljetarnicama i u agencijama

Pisali smo već na našem portalu o prometovanju autobusnih linija prijevoznika “Arriva” koji održava brojne linije na otoku. I dok zimi prijevoznik uglavnom bez većih poteškoća održava linije, među kojima su i one školske, ovogodišnji početak turističke sezone za “Arrivu” nije bio nimalo jednostavan, a za svakoga prijevoznika na otoku i posebni izazov.

Novi red vožnje nastao je zbog izmjena u plovidbenom redu “Jadrolinije”

Izmjene određenih autobusnih linija izazvale su kod putnika brojne poteškoće, nezadovoljstva i ogorčenje. Putnici kao putnici. Navikli su na ustaljeni raspored autobusnih vožnji. Novi red vožnje, valja reći istinito, uzrokovan je izmjenama u plovidbenom redu “Jadrolinije”. Zato je sve eventualne prigovore, ako za njima ima opravdanih razloga, prvo trebalo adresirati na državnoga brodara.

Bez promjena u plovidbi određenih trajekata, ne bi bilo bi autobusnih promjena jer se autobusi usklađuju s brodskim linijama. Sve se je ipak normaliziralo dosta brzo; već 8. srpnja ustalio se ljetni vozni red naših autobusa, a uprava je toga prijevoznika sve učinila da i nadalje autobusni prijevoz bude prilagođem brodskom kako putnici bez osobnoga prijevoza ne bi ostali nezbrinuti u našem gradu.

autobusi tvrtke "Arriva" prema sadašnjem voznom redu prometovat će do 1. rujna (foto: J. Bašić)

autobusi tvrtke “Arriva” prema sadašnjem voznom redu prometovat će do 1. rujna (foto: J. Bašić)

Putne karte kupujte na biljetarnicama i u agencijama

Ono što dosta teško funkcionira, a u što se uvjerio i vaš izvjestitelj, jest kupnja punih karata na šalterima, odnosno prodajnim mjestima tvrtke Arriva. I dalje većina punika ustraje u kupnji prijevoznih karata kod vozača u autobusu, čime se usporava ukrcaj putnika, dodatno opterečuje vozače, stvaraju dodatne gužve, a nerijetko autobusi kasne u polascima i dolascima na odredišta. Putne karte, ponovit ćemo, moguće je kupiti na biljetarnicama u Supetru i Bolu, zatim u agencijama Kartolina u Postirima i Grikula u Pučišćima.

Online kupnja kutne karte osigurava dodatni popust

Ni to nije jedini način. Autobusne karte putnici mogu kupovati i preko web shopa ako prethodno na službenoj stranici prijevoznika skinu besplatnu aplikaciju za smartphone. Kako je objavljeno na službenim stranicama Arrive, online kupnja putne karte osigurava dodatni poput na cijenu usluga toga prijevoznika. Dovoljno je kod ulaska u autobus kartu pokazati vozaču na svom pametnom telefonu. (Jadran Bašić)

biljetarnice tvrtke "Arriva" nalaze se u Supetru i Bolu, a putne karte moguće je kupiti i u nekim agencijama (fotzo: J. Bašić)

biljetarnice tvrtke “Arriva” nalaze se u Supetru i Bolu, a putne karte moguće je kupiti i u nekim agencijama (fotzo: J. Bašić)

You may also like...