PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Policija uhvatila vozača pod utjecajem alkohola; za prometni prekršaj kažnjen s 5.000 kuna

Prometna policija na Braču i protekloga vikenda, od 13. do 15. studenoga, obavljala je pojačani nadzor prometa na bračkim cestama.

Vikend je već redovito pod posebnom pozornošću prometne policije, a cilj pojačane kontrole sudionika u prometu je prevencija najtežih prometnih prekršaja. Ako je suditi prema izvješćima bračka policija imala je dosta posla, izrečene su novčane kazne, ali i pisani prekršajni nalozi sudionicima u prometu.

Na bračkim prometnicama 29 prekršaja
Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je za BRAČ danas da je protekloga vikenda na bračkim prometnicama evidentirano ukupno 29 prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U usporedbi s vikendom od 6. do 8. studenoga, policija je evidentirala tek jedan prometni prekršaj manje.

Vozio u alkoholiziranomu stanju
Nažalost, i prošloga vikenda u prometu je uhvaćen vozač koji je vozilom upravljao u alkoholiziranomu stanju. — Najteži prometni prekršaj bio je vožnja pod utjecajem alkohola iz članka 199. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća novčana kazna izrečena je za spomenuti prometni prekršaj, i to u iznosu od 5.000,00 kuna, pojasnili su iz splitske policije.

Čak 10 prekršaja koji se odnose na nekorištenje sigurnosnoga pojasa
Naglasili kako je i prošloga vikenda najčešći prometni prekršaj bio nekorištenje sigurnosnoga pojasa te je takvih prekršaja zabilježeno ukupno 10. — Radi se o prekršaju iz čl. 163. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestili su. Napomenuli su i kako je prometna policija u tijeku vikenda izdala 4 prekršajna naloga sudionicima u prometu. Treba dodati kako preko vikenda nije bilo prometnih nesreća.

— Najteži prometni prekršaj bio je vožnja pod utjecajem alkohola iz članka 199. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća novčana kazna izrečena je za spomenuti prometni prekršaj, i to u iznosu od 5.000,00 kuna, izvijestili su za BRAČ danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...