PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Poštujte naše znakove

S početkom nove školske godine Policijska uprava Splitsko–dalmatinska provodi akciju “Poštujte naše znakove”, a u cilju povećanja razine sigurnosti djece, ali i i ostalih sudionika u prometu. Posebna pozornost akcije usmjerena je na učenike prvih razreda osnovnih škola, od kojih većina njih po prvi put samostalno sudjeluje u prometu.

Organizirat će se edukacije učeenika prvih razreda
— U sklopu provođenja ove akcije, u dogovoru s predstavnicima prosvjetno-pedagoške službe i ravnateljima škola, bit će organizirane edukacije učenika prvih razreda, s ciljem njihova upoznavanja s osnovnim pravilima sigurnoga sudjelovanja u prometu, od način prelaska preko kolnika, korištenja pješačkoga prijelaza do vožnje u automobilu, vožnje biciklom i kretanja nogostupom, pojasnili su iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Policija će pojačano nadzirati prometnice, ulica i raskrižja
U tijeku ovoga mjeseca policijski službenici radnim danima će, a posebno u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano nadzirati prometnice, ulice i raskrižja u zonama škola te će posebno nadzirati obveze vozača prema pješacima, brzinu kretanja vozila, prijevoz djece te zaustavljanje i parkiranje vozila, objavili su iz Policijske uprave, napomenuvši kako će poduzimati sve zakonom propisane mjere prema vozačima koji čine prometne prekršaje, a posebno prekršaje nepoštivanja prednosti prolaza pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu kao i ostale prekršaje u zonama škola.

Sigurnost djece u prometu briga je i odgovornost svih
Pozvali su i roditelje djece koja ove godine kreću u prvi razred da prije početka škole odaberu najsigurniji put do škole i uvježbaju s djetetom sigurno kretanje po njemu te da im ukažu na negativne, ali i pozitivne primjere ponašanja u prometu. — Pozivamo roditelje koji dovoze djecu u školu, da to čine na propisan način, da djecu obvezno voze na stražnjim sjedalima i pri tom koriste sigurnosne pojaseve, da vozila parkiraju tako da ne ugrožavaju drugu djecu i da prilikom prijelaza ceste koriste obilježene pješačke prijelaze, istaknuli su u pozivu iz policije, naglasivši kako je sigurnost djece u prometu briga i odgovornost svih.

akcija "Poštujte naše znakove" na početku školske godine

u tijeku akcije “Poštujte naše znakove” na početku školske godine policijski službenici pojačano će nadzirati prometnice, ulice i raskrižja u zonama škola, poručili su iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske (izvor: splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr)

Podjelite:

You may also like...