Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

Prometna policija i protekloga vikenda, od 6. do 8. studenoga, obavljala je pojačani nadzor prometa na bračkim cestama. Kontrola sudionika u prometu odvija se već redovito na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske, pa je tako “vikend akcijom” prometne policije obuhvaćen i Brač.

Pojačana kontrola prometa preko vikenda ima za cilj prevenirati najteže prometne prekršaje, a isto tako sankcionirati i ponavljače prekršaja.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola
Na bračkim prometnicama policija je i u vikendu od 6. do 8. studenoga imala posla. Prema izvješću Policijske uprave splitsko-dalmatinske, na bračkim cestama evidentirano je ukupno 30 prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. — Najteži utvrđeni prekršaj je upravljanje pod utjecajem alkohola, kažnjiv po članku 199. stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u iznosu od 10.000 kuna, izvijestili su za BRAČ danas iz splitske Policijske uprave.

Nekorištenje sigurnosnoga pojasa
No, srećom to je na Braču bio tek jedan zabilježeni slučaj, dok je na prometnicama koje kontrolira Policijska uprava splitsko-dalmatinska zabilježeno 59 slučajeva vožnji pod alkoholom. — Najčešći prekršaj je nekorištenje sigurnosnoga pojasa i to ukupno 8 prekršaja, referirali su iz policije. Treba dodati da novčana kazna za takav prometni prekršaj iznosi 1.000 kuna, dok je prije izmjena i dopuna zakona iznosila 500 kuna. U istomu iznosu bit ćete “olakšani” i ako vas policija uhvati da koristite mobilni uređaj za vrijeme upravljanja vozilom. Nekada se i takav prekršaj sankcionirao s 500 kuna. Iz policije su naglasili kako su u tijeku vikenda ispisana i tri prekršajna naloga.

U prometnoj nesreći osoba zadobila lakšu ozljedu
Zanimalo nas je i kako je protekao vikend što se tiče prometnih nesreća. — Tijekom vikenda dogodila se jedna prometna nezgoda u kojoj je osoba zadobila lakšu tjelesnu ozljedu, poručili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Prema izvješću Policijske uprave splitsko-dalmatinske, na bračkim cestama protekloga vikenda evidentirano je ukupno 30 prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. — Najteži utvrđeni prekršaj je upravljanje pod utjecajem alkohola, istaknuli su iz splitske policije, naglasivši kako je kazna za takav prometni prekršaj 10.000 kuna (foto: J. Bašić)

 

Podjelite:

You may also like...