Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Protekloga vikenda na bračkim cestama uhvaćen vozač u alkoholiziranom stanju; izrečena mu kazna od 10.000 kuna

Bračka prometna policija i protekloga vikenda provodila je pojačanu kontrolu prometa na prometnicama. Pratila je ponašanje sudionika u prometu, a pod posebnom pozornošću bili su oni vozači s težim prometnim prekršajima.

Policija ukazuje na faktore koji dovode do teških nesreća
U više navrata policija je ukazivala na one čimbenike u prometu koji dovode do teških nesreća i posljedica u prometu. Navodi se, između ostaloga, prekoračenje brzine, zatim vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja bez sigurnosnoga pojasa i korištenje mobilnih uređaja u tijeku vožnje. Ako je suditi prema rezultatima kontrole prometa protekloga vikenda na bračkim cestama, prometna policija imala je pune ruke posla.

Čak 50 prometnih prekršaja
Protekloga vikenda bračka policija na prometnicama je zabilježila ukupno 50 prometnih prekršaja. Najteži prekršaj, kako su izvijestili za BRAČ danas, odnosi se na vožnju u alkoholiziranomu stanju, a kod uhvaćenoga vozača evidentirana je alkoholiziranost od preko 1,5 grama/kilogramu alkohola.

Za prometni prekršaj propisana kazna od 10.000 kuna
Iz Odjela za odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske za BRAČ danas potvrdili su da je protekloga vikenda na bračkim cestama to bio najteži prometni prekršaj. Za takvu povredu Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pojašanjavaju iz policije, propisana je kazna od 10.000 kuna. No, vožnja u alkoholiziranom stanju na sreću bio je tek jedan evidentiran slučaj prošloga vikenda.

Najčešći prekršaj bio je nekorištenje sigurnosnoga pojasa
Prema policijskim podacima, na bračkim cestama najčešći prekršaj bio je nekorištenje sigurnosnoga pojasa, a takvih prekršaja bilo je ukupno 16. Za takav prometni prekršaj zakonski je određena novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna. Nekada se za takav prekršaj plaćala kazna od 500 kuna, ali izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama kazna je postrožena, kao i ona koja se odnosi na korištenje mobilnih uređaja u tijeku vožnje. I ona je sada 1.000 kuna, dok je nekada za takav prekršaj trebalo izdvojiti 500 kuna.

Nije bilo prometnih nesreća
Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su da protekloga vikenda na bračkim prometnicama nisu evidentirane prometne nesreće.

Protekloga vikenda bračka policija na prometnicama je zabilježila ukupno 50 prekršaja. Najteži prometni prekršaj, kako su izvijestili za BRAČ danas, odnosi se na vožnju u alkoholiziranomu stanju, a kod vozača je evidentirana alkoholiziranost od preko 1,5 grama/kilogramu alkohola (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...