Prvim putničkim letom Croatia Airlinesa iz Zagreba danas na brački aerodrom sletjela 22 putnika

Kako je bilo i najavljeno, prvi putnički let na liniji Zagreb – Brač – Zagreb ostvaren je danas, 5. lipnja, nešto iza 14.30 sati, a nacionalnim avioprijevoznikom Croatia Airlines na bračku pistu sletjela su 22 putnika.

Time je i službeno otvorena sezona letova na bračkomu aerodromu.

Let bio najavljen znatno ranije, ali nije bilo interesa
Već redovito putnički zračni promet otvara domaća aviokompanija koja ima ugovornu obvezu letenja prema hrvatskim zračnim lukama, pa tako i prema Zračnoj luci Brač. Ovogodišnji prvi let bio je najavljen znatno ranije, ali zbog slaboga interesa putnika sve do danas nije realiziran, a hrvatska zrakoplovna tvrtka otkazivala je letove. Još ranije direktor Zračne luke Brač Tonči Peović za BRAČ danas naglasio je kako se očekuje da će interes među putnicima porasti kako se budu otvarali hotelski kapaciteti. — Većina hotela počela je s radom u lipnju, ali još uvijek ne svi, što govori o trenutnoj turističkoj potražnji za destinacijom Brač, pojasnio je glavni menadžer Peović.

Prvim putničkim letom Croatia Airlinesa na liniji Zagreb – Brač sletjela su 22 putnika (foto: BRAČ danas)

Linija bi trebala prometovati utorkom i subotom
Kako su nas informirali djelatnici na bračkomu aerodromu, prvim putničkim letom na Brač su sletjela 22 putnika, dok je već u 15.00 sati prema Zagrebu poletjelo samo 6 putnika. Dinamika letova na liniji Zagreb – Brač – Zagreb Croatia Airlinesa planirana je utorkom i subotom, ali za sada nije sigurno hoće li se takvom dinamikom letovi i ostvarivati. Hoće li navedena linija prometovati i utorkom ovisi prije svega o interesu putnika. Croatia Airlines objavila je da će u utorak let biti ostvaren u 12.40 sati, a najniža cijena na tom letu je 428,75 kuna, a najskuplja 960,00 kuna. Međunarodni letovi očekuju se u drugoj polovini lipnja kada bi Gruber prema ugovoru trebao ostvariti chatere iz Graza i Beča te novu destinaciju iz Bratislave.

Direktor TZ Bol: U Bolu danas boravi 500 gostiju
Pristigle putnike u Zračnoj luci Brač dočekao je i direktor Turističke zajednice općine Bol Markito Marinković, zaželjevši im dobrodošlicu. Izrazio je radost zbog dolaska prvoga putničkoga leta na brački aerodrom. Naglasio je kako je hotel Elaphusa u Bolu otvoren 1. lipnja, dok će se ostali hoteli otvoriti sredinom mjeseca. Prema riječima direktora Marinkovića, danas, 5. lipnja, u Bolu boravi oko 500 gostiju.

Pristigle putnike, njih 22, u Zračnoj luci Brač dočekao je direktor ureda TZ Bol Markito Marinković, zaželjevši im dobrodošlicu (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...