Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Putovati trajektom i dalje mogu samo osobe s opravdanim razlogom. Znate li kojih se preporuka treba pridržavati kod putovanja?

I premda od sutra, 27. travnja, kreće prva faza popuštanja mjera prema zaključku Vlade, i dalje je potrebno mjere i preporuke koje su na snazi shvatiti i poštivati ozbiljno.

Preporuke kojih se treba pridržavati
Uoči popuštanja mjera ograničenja prijevoza trajektima Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke kojih se treba pridržavati radi zaštite putnika i posade. Treba napomenuti kako se trajektnim linijama još uvijek mogu služiti samo osobe s opravdanim razlogom za putovanje.

Putnički prostor može biti popunjen do 25 posto sjedećih
U slučaju putovanja s osobnim vozilom preporuka je tako da putnici za vrijeme vožnje ostanu u svojim autobomilima te ne koriste putnički prostor za sjedenje na trajektu. Osim toga, potrebno je poštivati razmak među putnicima. Putnici koji putuju bez automobila trebaju se u putničkom prostoru držati pravilnoga razmaka od drugih putnika, s napomenom kako putnički prostor može biti popunjen do najviše 25 posto sjedećih mjesta.

Posada trajekta treba izbjegavati bliski kontakt
Što se tiče kontakta posade s putnicima, članovi posade trajekta trebaju izbjegavati bliski kontakt s putnicima i njihovom prtljagom. Treba održavati odgovarajući tjelesni razmak u kontaktu s putnicima i drugim osobama. Poželjno je da putnik sam rukuje sa svojom prtljagom, a u slučaju da član posade stavlja prtljagu u za to predviđeni prostor, poslije se trebaju dezinficirati ruke.

Higijena putničkoga prostora prije i nakon vožnje
U preporuke Hrvatskoga zavoza za javno zdravstvo nalazi se i higijena putničkoga prostora koja uključuje redovito čišćenje i prozračivanje unutrašnjosti trajekta prije i nakon vožnje. — Pri čišćenju unutrašnjosti putničkoga prostora posebnu pažnju potrebno je obratiti na naslone za glavu i ruke putnika te na često dodirivane površine, poput kvaka na vratima. Nakon svake vožnje često dodirivane površine treba prebrisati dezinfekcijskim sredstvom na bazi alkohola, stoji u preporukama HZJZ.

Uoči popuštanja mjera ograničenja prijevoza trajektima Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke kojih se treba pridržavati radi zaštite putnika i posade. Treba napomenuti kako se trajektnim linijama još uvijek mogu služiti samo osobe s opravdanim razlogom za putovanje (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...