PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

SHVATITE OZBILJNO Ako nemate propusnicu za putovanje izvan mjesta prebivališta ne sjedajte za volan. Prometna policija zaustavlja doslovno sva vozila

U Hrvatskoj su odlukom Stožera civilne zaštite RH na snazi posebne mjere ograničenoga kretanja kojima je za cilj sprječavanje širenja koronavirusa.

Samo s propusnicom možete putovati izvan općine
Sve do Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnoga boravišta i vozači su imali slobodu kretanja. Uvođenjem te mjere vozači će morati mijenjati navike, a iz jedne općine u drugu ili iz općine u grad i nazad moći će putovati samo s propusnicom koju izdaje nadležni Stožer civilne zaštite grada ili općine, a nakon što prethodno podnesu zahtjev za njezinim izdavanjem.

Prometna policija u strogoj kontroli vozača
Na prometnicama se provodi stroga kontrola u provedbi mjere koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite. Upravo smo se danas, 26. ožujka, uvjerili na bračkim prometnicama kako prometna policija ništa ne prepušta slučaju. Na cesti Postira – Supetar policija je zaustavljala doslovno sva vozila, neovisno iz kojega smjera dolazila. Provjerala se prometna dozvola, vozačka dozvola, i ono najvažnije što vozači trebaju imati u ovom trenutku, a to je propusnica za kretanje. Kad smo se predstavili, a prethodno prošli kontrolu, nisu imali ništa protiv da ih vaš reporter zabilježi fotografijom u akciji na prometnici.

Policija najavila nadzor provedbe mjere
Pojačan nadzor na prometnicama potvrdili su i iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, najavivši da će policijski službenici nadzirati provedbu ove mjere. — Odluka je donesena kako bi se dnevne migracije svele na najmanju mjeru, time utjecalo na smanjenje mogućnosti širenja zaraze, uz stvaranje mogućnosti da sve službe i djelatnosti nužne za pravilno i normalno funkcioniranje života, nastave svoj rad, poručili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Za važne obiteljske razloge propusnice izdaju grad i općine
— Ako iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili zbog kupnje hrane i osnovnih potrepština moraju napustiti svoju općinu ili grad pri tom moraju zatražiti propusnicu od Stožera civilne zaštite svoje općine ili grada, pojasnili su iz Kriznoga stožera Brač koji je ovih dana doslovno zatrpan upitima brojih otočana.

Propusnicu možete zatražiti e-mailom, telefonom i mobitelom
Onima koji mjesto prebivališta i stalnoga boravišta moraju napustiti zbog hitne medicinske skrbi propusnicu će izdati izabrani liječnik obiteljske medicine, a osobama koje putuju na posao i s posla poslodavac. Iz bračkoga Kriznog stožera naglasili su da građani propusnicu mogu zatražiti preko e-mail adresa svojih općina ili grada te će ona nakon obrade zahtjeva biti dostavljena putem e-maila u skeniranom obliku. Dodali su da građani propusnicu mogu zatražiti i putem telefona ili mobitela, a ona će im, pojašnjavaju iz Kriznoga stožera, biti dostavljena na način da se koliko je to moguće izbjegne fizički kontakt.

Ivana Marković: “Samo zajedno možemo pobijediti u ovoj teškoj situaciji”
Gradonačelnica Supetra Ivana Marković pozvala je danas građane da prije nego zovu i zatraže propusnicu pročitaju upute o tome tko i u kojim slučajevima može izdati propusnicu, odnosno dozvolu za kretanje izvan mjesta prebivališta. — Molimo vas da se držite uputa i svih drugih koje dobivamo od Nacionalnoga stožera civilne zaštite jer samo na taj način možemo zajedno pobijediti u ovoj teškoj situaciji u kojoj smo se našli, istaknula je Marković, poručivši građanima da propusnicu ne traže za nepotrebne izlaske jer im, kako je objavila, neće biti odobrena.

Prometna policija na Braču provodi nadzor u primjeni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnoga boravišta u Republici Hrvatskoj, a koju je donio Stožer civilne zaštite RH kako bi se smanjila mogućnost širenja bolesti uzrokovane koronavirusom. Prometnu policiju danas smo zabilježili na cesti Postira – Supetar u kontroli vozača (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...