Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Svi naftni derivati od ponoći značajno pojeftinili; eurodizel po cijeni od 7,47 kuna, autoplin za 3,66 kuna. Cijene dizela na razini iz 2016. godine

Od ponoći na benzinskim postajama nove su cijene goriva. Svi su naftni derivati značajno pojeftinili, a posebno dizel, što će obradovati mnoge vozače.

Eurodizel po cijeni od 7,47 kuna
Na Ininim maloprodajnim mjestima na Braču, prema izvještaju iz vodeće hrvatske naftne kompanije, od danas, 28. travnja, do utorka, 5. svibnja, Eurosuper 95 Class Plus prodavat će se po cijeni od 7,86 kuna, Eurosuper 100 Class Plus za 8,30 kuna, Eurodiesel Class Plus za 7,63 kuna, Eurodiesel za 7,47 kuna, Autoplina po cijeni od 3,66 kuna, dok Eurodizel Plavi na marinskom maloprodajnom mjestu u Milni iznosi 2,88 kuna.

Trošarine su fiksne bez obzira na kretanje cijene
Posljednji put cijene benzinskih goriva na ovim razinama bile su 2010. godine, a dizelskih 2016. godine, istaknuli su iz Ine. Pojasnili su kako na cijene naftnih derivata utječu mnogobrojni faktori. — Najvažniji element je cijena derivata na mediteranskom tržištu, a na koju utječe cijena barela sirove nafte Brent na svjetskom tržištu. K tome treba dodati i trošarine koje su fiksne bez obzira na kretanja cijene Brenta na tržištu te odnos kune i dolara, stoji u odgovoru Ine za BRAČ danas.

Od 2014. godine cijene nafte formiraju se slobodno na tržištu
— Sukladno Zakonu o tržištu nafte i naftnih derivata, cijene naftnih derivata od 20. veljače 2014. formiraju se slobodno prema tržišnom principu, poručili su. Napominjemo da su cijene naftnih derivata dostupne i pod “Servisne informacije”.

Na Ininim maloprodajnim mjestima na Braču, prema izvještaju iz vodeće hrvatske naftne kompanije, od danas, 28. travnja, do utorka, 5. svibnja, Eurosuper 95 Class Plus prodavat će se po cijeni od 7,86 kuna, Eurosuper 100 Class Plus za 8,30 kuna, Eurodiesel Class Plus za 7,63 kuna, Eurodiesel za 7,47 kuna i Autoplin po cijen od 3,66 kuna, dok Eurodizel Plavi na marinskom maloprodajnom mjestu u Milni košta 2,88 kuna (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...