Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U akcijama protekloga vikenda na cestama na Braču prometna policija uhvatila vozače s prekoračenjem brzine i nepoštivanjem prometnih znakova

Kako je bilo i najavljeno, a o čemu smo vas prethodno i obavijetili, prometna policija na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provela je protekloga produženoga vikenda pojačanu kontrolu vozila i vozača na prometnicama.

Aktivnosti usmjerene kontroli najčešćih uzroka prometnih nesreća
To znači da je pojačan nadzor prometa obavljen i na prometnicama na području Policijske postaje Brač. Pojačane aktivnosti u prometu bile su, prema policijskom izvješću, prvenstveno usmjerene na uočavanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci najtežih prometnih prekršaja. — Provedene aktivnosti uključivale su mjerenje brzine, alkotestiranje vozača, kontrolu vozila i slično, pojasnili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

U 5 slučajeva uhvaćeni vozači s prekoračenjem brzine i nepoštivanjem prometnih propisa
— Nadzorom je obuhvaćen veći broj vozila i vozača, a u 5 slučajeva utvrđeni su i sankcionirani prekršaji iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Prekršaji su se odnosili na prekoračenje brzine i nepoštivanje prometnih znakova, obavijestila je splitska policija. Treba istaknuti da su posljednjim izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama znatno potrožene kazne za teške prometne prekršaje, a među njima je i prekršaj koji se odnosi na preporačenje brzine.

Od 300,00 kuna do 20.000,00 kuna iznose kazne za prekoračenje brzine u naselju
Tako je za vozača koji se u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana kazna od 10.000,00 do 20.000,00 kuna, dok je za vozače koji se u naselju kreću brzinom većom od 20 do 30 kilometara na sat u odnosu na dopuštenu predviđena kazna od 3.000,00 do 7.000,00 kuna. Zakon je odredio novčane kazne i za one koji se u naseljenom mjestu kreću nešto brže od propisane brzine, ali su one znatno niže. Za prekoračenje brzine od 20 do 30 km na sat u odnosu na dopuštenu brzinu kazna iznosi 1.000,00 kuna, za prekoračenje od 10 do 20 km na sat 500,00 kuna, dok ćete, ako vas uhvate da se u naselju vozite do 10 km brže od propisane brzine, biti “olakšani” za 300,00 kuna.

S 500,00 kuna na 1.000,00 kuna povećane kazne za korištenje mobitela i vožnju bez pojasa
Zakonskim izmjenama znatno su poštrožene i kazne za korištenje mobitela u vožnji, kao i za vožnju bez korištenja sigurnosnoga pojasa. I za prvi i drugi prometni prekršaj do sada su nesavjesni vozači plaćali 500,00 kuna kazne, dok ona od 1. kolovoza prošle godine iznosi 1.000,00 kuna.

Službenici Policijske postaje Brač nastavit će s provođenjem aktivnosti u prometu
— Policijski službenici Policijske postaje Brač nastavit će s provođenjem aktivnosti u prometu koje su usmjerene na tzv. faktore rizika. To su: upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, nekorištenje sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje, korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, ali i na sve ostale prometne prekršaje, a sve u cilju povoljnoga stanja sigurnosti i zaštite svih sudionika u cestovnom prometu, poručili su iz splitske policije.

u pojačanim aktivnostima u prometu službenici Policijske postaje Brač utvrdili su na bračkim prometnicamaPolicijs 5 slučajeva nepoštivanja brzine i prometnih propisa (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...