Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U prva dva vikenda Jadrolinija prevezla na najfrekventnijoj liniji oko 82.000 putnika i 17.000 vozila; brojke kao i prošle godine

Državni brodar “Jadrolinija” dobro je poslovao i u prvom dijelu kolovoza na najfrekventnijoj liniji Split – Supetar – Split. Već smo objavili rezultate za srpanj, a ovdje donosimo i rezultate prometa u prva dva kolovoška vikenda, od 2. do 4. i od 9. do 11. kolovoza.

danas, 19. kolovoza, pojačan je promet u trajektnoj luci u Supetru (foto: J. Bašić)

danas, 19. kolovoza, pojačan je promet u trajektnoj luci u Supetru (foto: J. Bašić)

Oko 41.000 putnika i 8.500 vozila prevezeno je prvoga i drugoga vikenda
Prema izvješću “Jadrolinije”, na toj traženoj trajektnoj liniji svaki je od tih vikenda prevezeno oko 41.000 putnika i 8.500 vozila, a što znači da je u prva dva vikenda “Jadrolinija” na Brač i s Brača prevezla ukupno oko 82.000 putnika i 17.000 vozila. — Navedene brojke na razini su prošlogodišnjih, obavijestili su nas kratko iz “Jadrolinije”, a što sugerira da je obavljeni promet otprilike identičan prošlogodišnjem i da nema značajnijih odstupanja u poslovanju.
Zanimale su nas i brojke u prometu na trajektnoj liniji Makarska – Sumartin – Makarska. Kako nas je obavijestio državni brodar, na toj vezi kopna s našim otokom prevezeno je ukupno nešto više od 7.000 putnika i 1.500 osobnih vozila, a što znači po vikendu oko 3.600 putnika i 750 osobnih vozila.

prijepodnevna kolona vozila prema središtu grada Supetra (foto: J. Bašić)

prijepodnevna kolona vozila prema središtu grada Supetra (foto: J. Bašić)

U prvom dijelu kolovoza bolji promet nego u dva posljednja srpanjska vikenda
Iz dostavljenih podataka, evidentno je da su prva dva vikenda u kolovoza ostvarila bolji promet nego što je bilo u srpnju kada je “Jadrolinija” u dva vikenda prevezla oko 38.000 putnika i 7.500 osobnih vozila. U srpnju je državni brodar prevezao oko 330.000 putnika i 66.000 vozila, dok ćemo rezultate za kolovoz trebati još malo pričekati.

Prometna policija i komunalni redari uredovali u Supetru
Gužve u trajektnom prometu nastavljene su i danas, 19. kolovoza, kada se brojni turisti vraćaju s otoka. Sada je već teško reći koji je dan zahvalan za putovanje, bilo na otok bilo s otoka. Vaš reporter je već oko 9.00 sati svjedočio urednom odvijanju prometa u središtu grada i u blizini trajektne luke. Promet se posve uredno odvijao u području rotora gdje su učestale gužve.

na ulasku u grad Supetar danas, 19. kolovoza, bio je otežan promet osobnih vozila, a red je trebala iuspostaviti prometna policija (foto: J. Bašić)

na ulasku u grad Supetar danas, 19. kolovoza, bio je otežan promet osobnih vozila, a red je trebala uspostaviti prometna policija (foto: J. Bašić)

Već oko 10.00 sati u trajektnom je pristaništu bio povećani broj osobnih vozila, a samo sat vremena poslije vaš je reporter zabilježio gužvu u trajektnoj luci i kolonu vozila sve do gradskog rotora. Više se nije znalo gdje tko hoće, pa su prometna policija i komunalni redari trebali ponovno uredovali i usmjeravati vozila.

pogled na gradski rotor i kolonu vozila prema trajektnoj luci (foto: J. Bašić)

pogled na gradski rotor i kolonu vozila prema trajektnoj luci (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...