PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Uhvaćen preko vikenda u vožnji pod utjecajem droge

Prometna policija uredovala je i protekloga vikenda, od 9. do 11. listopada, na bračkim cestama i provodila pojačani nadzor prometa, kao i ponašanje sudionika u prometu.

Već redovito nadzor prometa u tijeku vikenda provodi se i na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske, pa je onda razumljivo da se i na bračkim cestama vikendom odvijaju pojačane kontrole prometa.

Za pola smanjen broj prometnih prekršaja
Ni prošli vikend na bračkim cestama nije prošao bez prometnih prekršaja, bez kršenja odredbi iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Iako u manjemu broju, bračka prometna policija zabilježila je ukupno 19 prekršaja iz navedenoga zakona te postupala u skladu s ovlastima. Vikend ranije, evidentirano je čak 40 prekršaja, pa bi se tek završeni vikend mogao smatrati zadovoljavajućim s obzirom na brojku prekršaja.

Propisana kazna od 10.000 do 20.000 kuna
Nažalost, i prošloga vikenda dogodio se ozbiljniji prometni prekršaj na bračkim cestama. Potvrdila je to i Policijska uprava splitsko-dalmatinska. — Najteži utvrđeni prekršaj je upravljanje motornim vozilom pod utjecajem droga, prema članku 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za što je propisana kazna od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, izvijestili su iz splitske policije. U vikendu od 2. do 4. listopada policija je za upravljačem motornoga vozila uhvatila osobu koja nije imala uvjete za vožnju, pa je i ta osoba drastično sankcionirana.

Podnesen optužni prijedlog protiv počinitelja
Srećom, radi se o samo jednom slučaju zbog kojega je policija podnijela optužni prijedlog protiv počinitelja toga prekršaja. Zato je, prema podacima splitske policije, evidentirano 8 prekršaja koji se odnose na prekoračenje dopuštene brzine na prometnicama. Tijekom protekloga vikenda na bračkim cestama nisu zabilježene prometne nesreće.

— Najteži utvrđeni prekršaj je upravljanje motornim vozilom pod utjecajem droga, prema članku 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za što je propisana kazna od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, izvijestili su za BRAČ danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, navodeći kako je protekloga vikenda na bračkim cestama zabilježeno 19 prometnih prekršaja (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...