Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Uhvaćen u vožnji pod utjecajem alkohola; vozaču na licu mjesta izrečena novčana kazna od 5.000 kuna

Prometna policija na Braču protekloga je vikenda provela pojačane aktivnosti u prometu, odnosno pojačani nadzor vozača i vozila. Intenzivnija kontrola sudionika u prometu već redovito vikendom obavlja se na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske, pa tako i na prometnicama na Braču.

Evidentirana 24 prometna prekršaja
Preko vikenda bračka policija evidentirala je na bračkim prometnicama ukupno 24 prometna prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kako je za BRAČ danas priopćila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, najčešći prekršaj preko vikenda bio je nenošenje kacige tijekom upravljanja mopeda, odnosno motocikla te je policija zabilježila 5 takvih prekršaja.

Vozio u alkoholiziranom stanju
Ipak zabilježen je jedan osobito teški prekršaj, a riječ je o vožnji pod utjecajem alkohola. Policija je tako prošloga vikenda uhvatila vozača koji je upravljao motornim vozilom u alkoholiziranom stanju. — Najteži utvrđeni prekršaj je alkoholiziranost u iznosu od 1,1g/kg alkohola u krvi, a najveća novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna izrečena je upravo za upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola, izvijestio je Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću splitske policije.

Vikend bez prometnih nesreća
Na sreću u tijeku vikenda nije bilo prometnih nezgoda na Braču.

prometni — Najteži utvrđeni prekršaj je alkoholiziranost u iznosu od 1,1g/kg alkohola u krvi, a najveća novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna izrečena je upravo za upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola, izvijestio je o utvrđenim prometnim prekršajima protekloga vikenda na bračkim prometnicama Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću splitske policije (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...