Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ukrcaj na trajekt moguć samo osobama uz propusnicu i suglasnost, kretanje i propusnice kontrolirat će policija na posebnim punktovima

Pojavom žarišta infekcije koronavirusom na Braču uvode se posebne epidemiološke mjere zabrane napuštanja prebivališta ili stalnoga boravka. Županijski Stožer civilne zaštite uputio je jučer zahtjev Nacionalnom stožeru civilne zaštite, i to odmah poslije hitnoga sastanka na Braču, a odluka je donesena danas kada na snagu stupaju mjere pod kojima će Brač živjeti sljedećih 14 dana.

Policija će kontrolirati kretanje i propusnice
— Za prometovanje između općina i grada Supetra trebat će izvaditi propusnicu kod nadležnoga općinskoga odnosno gradskoga stožera civilne zaštite, uz napomenu kako će kretanje i propusnice kontrolirati policija na posebnim kontrolnim punktovima koji će biti uspostavljeni na otoku tijekom cijeloga trajanje donesene mjere, priopćio je danas, 9. svibnja, Krizni stožer na Braču.

Krizni stožer izdavat će propusnice za putovanje trajektom
Strogi nadzor provodit će se posebno u prometovanju trajektom s otoka prema kopnu i s kopna prema otoku. — Prometovanje trajektima prema kopnu sljedećih 14 dana, odnosno do ukidanja ove mjere koja danas stupa na snagu, ponovno je ograničeno i ukrcaj na trajekt bit će moguć samo osobama koje uz redovnu ePropusnicu imaju i suglasnost za prometovanje koju će ponovno izdavati Krizni stožer otoka, naglasio je brački Stožer.

Obrasci za podnošenje zahtjeva na službenoj
Zahtjevi za suglasnost izdavat će se elektroničkim putem, a obrazac za njegovo podnošenje moguće je preuzeti na službenoj stranici Kriznoga stožera www.stozerbrac.com. Ponovljen je poziv stanovnicima otoka da se ponašaju odgovorno te ne podliježu panici.

Sutra se nastavljaju testiranja na Braču
Prema podacima koje je brački stožer objavio danas, na Braču su pozitivne 22 osobe, dok se 70 osoba nalazi pod mjerom zdravstvenoga nadzora. Epidemiološko stanje na otoku vrlo je ozbiljno. Danas su u Supetru i Nerežišćima izvršena brojna testiranja kontakata i potencijalnih nositelja virusa. Kako je najavljeno, testiranja će biti nastavljena i sutra pod vodstvom epidemiologa Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo uz pomoć članova Crvenoga križa Brač. Rezultati danas obavljenih testova očekuju se kasno večeras ili sutra.

— Prometovanje trajektima prema kopnu sljedećih 14 dana, odnosno do ukidanja ove mjere koja danas stupa na snagu, ponovno je ograničeno i ukrcaj na trajekt bit će moguć samo osobama koje uz redovnu ePropusnicu imaju i suglasnost za prometovanje koju će ponovno izdavati Krizni stožer otoka, naglasio je brački Stožer (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...