Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Promet putnika na popularnoj liniji Split – Supetar u ožujku slabiji za više od 40 posto i vozila za 30 posto. Zbog krize nitko iz “Jadrolinije” nije otpušten

Iako je nepobitno da će sve tvrtke, pa i one u vlasništvu države, bilježiti gubitke uzrokovane epidemijom koronavirusa, državni brodar “Jadrolinija” drži se dosta dobro u novonastalim okolnostima.

Popularna srednjodalmatinska linija reducirana na četiri isplovljavanja
Sadašnji plovidbeni red u značajnoj je mjeri reduciran, brojne su brodske, trajektne i katamaranske linije smanjene ili privremeno ukinute, održavaju se najnužnija isplovljavanja, a sve prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Agencije za obalni linijski pomorski promet. Najtraženija linija, Split – Supetar, koja zimi kopno povezuje s otokom devet puta, a ljeti značajno više, reducirana je na svega četiri isplovljavanja u ovom vremenu krize i posebnih epidemioloških mjera. Iz Splita za Supetar trajekti do daljnjega isplovljavaju u 6.15, 11.00, 14.15 i 18.15 sati, a iz Supetra prema Splitu u 7.45, 12.30, 15.30 i 20.00 sati. Treba dodati da je trajektna linija Sumartin – Makarska do daljnjega u prekidu.

Plovidbeni red vrijedi do odluke Civilnoga stožera RH
— Sadašnji red plovidbe vrijedit će sve dok Civilni stožer Republike Hrvatske ne donese drugu Odluku, odgovorili su nam iz “Jadrolinije” na naš upit do kada će vrijediti plovidbeni red “Jadrolinije”. Iako je na službenim stranicama državnoga brodara objavljeno da će privremeni plovidbeni red biti na snazi do 28. svibnja, “Jadrolinija” će biti spremna pokrenuti i ostale linije u slučaju da Nacionalni stožer promijeni odluku i opusti određene mjere kada je u pitanju javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu.

O krizi kada se ona okonča
No, kako se “Jadrolinija” drži s poslovanjem u ovom vremenu kada mnoge tvrtke, bez obzira na predznak, ostvaruju značajne gubitke, a čiji se pravi razmijeri štete i posljedice krize još uvijek ne znaju. Iz “Jadrolinije” nam o posljedicama krize nisu htjeli iznositi detalje. Tek su nam kratko odgovorili: — Obzirom da su mjere ograničavanja kretanja još uvijek na snazi, o rezultatima poslovanja te o posljedicama krize moći ćemo govoriti tek kada se kriza okonča.

Pristojni podaci u odnosu na prošlu godinu
Zato je BRAČ danas uspio doznati koliko je u prošlom mjesecu “Jadrolinija” prevezla putnika, a koliko vozila, i usporedili smo te podatke s prometom u ožujku prošle godine. — Tijekom ožujka ove godine na liniji Split – Supetar prevezeno je 52.400 putnika i 14.150 vozila, dok je tijekom 2019. godine u istom mjesecu prevezeno 93.243 putnika i 20.742 vozila, istaknuli su iz Rijeke. Prema dostavljenim podacima, to znači da je pomorska kompanija u ovogodišnjem ožujku ostvarila 56 posto prometa u prijevozu putnika u odnosu na isti mjesec lani, dok je 68 posto prometa ostvareno u prijevozu vozila.

Plaće su poslovna tajna
Važan podatak koji je stigao iz Rijeke, gdje je sjedište uprave toga državnoga brodara, odnosi se na činjenicu da “Jadrolinija” zbog smanjenoga broja polazaka na liniji Split – Supetar, ali i na ostalim linijama, nije otpuštala radnike. — Zbog krize izazvane koronavirusom nitko od djelatnika “Jadrolinije” nije dobio otkaz, poručili su iz uprave, napomenuvši kako za sada nikome od djelatnika “Jadrolinije” nije smanjena ni plaća. O iznosima plaća koju ostvaruju članovi posade na trajektima ipak nisu htjeli pružiti podatke pravdajući se poslovnom tajnom. — Iznose plaća nismo u mogućnosti objavljivati, obzirom da se radi o poslovnoj tajni, stigao je odgovor iz “Jadrolinije”.

— Tijekom ožujka ove godine na liniji Split – Supetar prevezeno je 52.400 putnika i 14.150 vozila, dok je tijekom 2019. godine u istom mjesecu prevezeno 93.243 putnika i 20.742 vozila, iznijeli su podatke iz “Jadrolinije”, naglasivši kako do sada nitko od djelatnika te pomorske kompanije nije dobio otkaz niti je zaposlenima smanjena plaća (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...