Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Upravljao motornim vozilom prije stjecanja uvjeta

Već redovito izvješćujemo o tome kako je protekao vikend na bračkim prometnicama. Bračka policija i zadnjega rujanskoga vikenda s pozornošću je pratila sudionike u prometu.

Ukupno 37 prometnih prekršaja
Kako je za BRAČ danas izvijestila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, u proteklomu vikendu na bračkim cestama zabilježeno je ukupno 37 prometnih prekršaja. Podaci su dosta bolji u odnosu na vikend od 18. do 20. rujna kada je evidentirano 50 prekršaja. — Najteži utvrđeni prekršaj je upravljanje motornim vozilom prije stjecanja uvjeta, istaknuli su iz splitske policije, pozivajući se na čl. 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vozač kažnjen s 10.000 kuna
Osoba uhvaćena u tomu prometnom prekršaju kažnjena je s 10.000 kuna. Treba dodati kako je prema navedenomu Zakonu to minimalna novčana kazna za taj prekršaj, a maksimalna je 20.000 kuna, pa je osoba koja se upustila u “avanturu” dobro i prošla. U slučaju da se isti prekršaj ponovi, vozaču se izriče i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom najmanje šest mjeseci, a za treći slučaj takve vožnje najmanje dvanaest mjeseci.

Čak 12 prekršaja zbog vožnje bez sigurnosnoga pojasa
Kao i u vikendu od 18. do 20. rujna i prošloga je na bračkim cestama najčešći prekršaj bio nekorištenje sigurnosnoga pojasa. Takvih prekršaja bilo je ukupno 12, nešto manje od utvrđenih prekršaja u vikendu ranije.

Nisu evidentirane prometne nesreće
Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su da protekloga vikenda na bračkim prometnicama nisu evidentirane prometne nesreće.

Na bračkim prometnicama policija je u vikendu od 25. do 27. rujna evidentirala 37 prometnih prekršaja, a što su bolji rezultati u prometu u odnosu na vikend od 18. do 20. rujna (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...