Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Vatrogasci upozoravaju: Ne parkirajte vozila u blizini hidranata

Da naši vozači ne poznaju osnovne prometne propise, ili ih možda poznaju, ali se ne pridržavaju, potvrđuju i fotografije parkiranih vozila u neposrednoj blizini hidranata u Pučišćima.

Koliko je važno poštovati prometne propise, posebno u vatrogasnoj sezoni, svjedoči i apel pučiških vatrogasaca koji ističu: — Nema veze što je hidrant označen sa znakom skoro 1 m x 1 m; bitno je parkirati auto u hlad. I ne daj Bože intervencije, kad se isti možda nenamjerno oštete, onda će vatrogasci bit i ovakvi i onakvi.

vatrogasci upozoravaju da se vozila ne parkiraju u blizini hidranata. Kazna za prometni prekršaj iznosi 700,00 kuna (izvor: facebook Vatrogasci Pučišća)

vatrogasci upozoravaju da se vozila ne parkiraju u blizini hidranata. Kazna za prometni prekršaj iznosi 700,00 kuna (izvor: facebook Vatrogasci Pučišća)

Ureduje li prometna policija redovito?
Treba li ovome išta dodati? Možda bi bilo zanimljivo postaviti pitanje prometnoj policiji o tome ureduju li redovito kad su u pitanju zaustavljanja i parkiranja osobnih vozila pored hidranata i vodovodnih mreža. Posebno u vrijeme intenzivnijega prometa i povećanoga broja osobnih vozila na cestama i pored cesta, kao što je razdoblje turističke sezone.

Kazna za prekršaj je 700,00 kuna
Možda nije naodmet podsjetiti na odredbu iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojoj vozač ne smije zaustaviti ni parkirati vozilo u krugu od tri metra od posebnim oznakama na kolniku označenog podzemnog ili nadzemnog hidranta. Ako možda ne znate, kazna je za ovaj prekršaj 700,00 kuna. Na kraju apela vatrogasaca stoji i poziv: — Molimo naše savjesne sugrađane i turiste da poštuju znakove! Hvala.

- Molimo naše savjesne sugrađane i turiste da poštuju znakove, poručili su pučiški vatrogasci (izvor: facebook Vatrogasci Pučišća)

– Molimo naše savjesne sugrađane i turiste da poštuju znakove, poručili su pučiški vatrogasci (izvor: facebook Vatrogasci Pučišća)

Podjelite:

You may also like...