Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

VIKEND NA CESTAMA Policija uhvatila vozača koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava

Na bračkim cestama proteklog vikenda, u razdoblju od 19. do 21. veljače, prometna policija provodila je pojačanu kontrolu prometa.

Već redovito vikend je rezerviran za intenzivniji nadzor cestovnoga prometa, a posebno ozbiljno sankcioniraju se teži prometni prekršaji. Cilj kontrole kako naglašavaju iz policije ipak nije samo sankcioniranje počinitelja već i prevencija, odnosno suzbijanje nepoželjnih ponašanja u prometu.

Zabilježeno 20 prometnih prekršaja
Za BRAČ danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su da su u vikendu koji je iza nas policijski službenici zabilježili ukupno 20 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U prethodnom vikendu, od 12. do 14. ožujka, evidentirana su 22 prekršaja.

Za počinjeni prekršaj “olakšan” za 10.000 kuna
Uz već redovite prometne prekršaje, policija je evidentirala i ozbiljniji prekršaj za koji je počinitelju izrečena pripadajuća novčana kazna. — Prekršajno djelo, koje bi bilo kvalificirano kao “najteže” u smislu propisane i izrečene sankcije jest prekršaj iz čl. 216. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno upravljanjem motornim vozilom u pometu na cesti prije stjecanja prava na upravljanje, istaknuli su iz Policijske uprave. Za navedeni prekršaj policija je kaznila počinitelja novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.

Je li korištenje sigurnosnoga pojasa problem za vozače?
Prema evidenciji o prometnim prekršajima ovoga vikenda, policija je naglasila da se čak 9 prekršaja odnosilo na nepoštivanje odredbi o korištenju sigurnosnoga pojasa u tijeku vožnje, 6 prekršaja zbog nepoštivanja brzine kretanja u naseljenomu mjestu, 2 prekršaja zbog neposjedovanja vozačke dozvole kod upravljanja vozilom te po 1 prekršaj iz stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilom i prekršaj zbog kršenja postavljenih prometnih znakova.

Prošloga vikenda, prema policijskom izvješću, na sreću nisu evidentirane prometne nesreće.

Za BRAČ danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su da su u vikendu koji je iza nas, od 19. do 21. ožujka, policijski službenici zabilježili ukupno 20 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...