Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola; na bračkim cestama to je bio najteži prometni prekršaj

Prometni službenici Policijske postaje Brač i protekloga vikenda, od 12. do 14. veljače, imali su pune ruke posla u pojačanoj kontroli prometa na bračkim cestama.

Prema izvješću Policijske uprave splitsko-dalmatinske, utvrđen je 31 prometni prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izrečena novčana kazna od 3.000 kuna
— Najteži prekršaj bio je onaj prema čl. 199. st.2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno vožnja pod utjecajem alkohola. Najveća novčana kazna izrečena je u iznosu od 3.000 kuna, i to upravo za vožnju pod utjecajem alkohola, izvijestila je za BRAČ danas splitska policija.

Čak 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnoga pojasa
No, na sreću, evidentiran je samo jedan prekršaj takve vrste. Vozači u prometu i dalje imaju ozbiljnih teškoća s korištenjem sigurnosnoga pojasa. Takav prekršaj je evidentiran 21 put u tijeku vikenda te je prema izvješću policije to bio i najčešći prometni prekršaj protekloga vikenda. Treba istaknuti kako je za nekorištenje ugrađenoga sigurnosnoga pojasa predviđena novčana kazna od 1.000 kuna. Isto toliko platit ćete i ako vas policija zatekne da za vrijeme vožnje koristite mobitel.

Vikend bez prometnih nesreća
Policija je u vikendu koji je za nama izdala i tri prekršajna naloga. Dobra je vijest da u tijeku vikenda na Braču nije bilo prometnih nesreća.

U tijeku protekloga vikenda, od 12. do 14. veljače, na bračkim prometnicama utvrđen je 31 prometni prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najteži prekršaj bio je vožnja pod utjecajem alkohola, za što je počinitelju izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...