Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Zaustavlja se u potpunosti autobusni promet na otoku. Privremeno se zatvaraju autobusni i željeznički kolodvori, odlučio Nacionalni stožer civilne zaštite i ovlastio stožere i policiju za provedbu i kontrolu

Stožer civilne zaštite RH donio je danas, 21. ožujka, i odluku o privremenoj obustavi javnoga prijevoza, a što znači da je od danas u potunosti zaustavljen autobusni promet na Braču. Novim strogim mjerama i odlukama Nacionalni stožer želi podići razinu prevencije širenja koronavirusa, od kojega je u Hrvatskoj u ovom trenutku oboljelo 168 osoba, prema jutros iznesenim podacima Stožera na konferenciji za medije.

Povećan rizik prijenosa bolesti
— S obzirom na znatno povećani rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom korištenja javnoga prijevoza, privremeno se obustavlja javni promet u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove odluke, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite, a odluku je danas potpisao načelnik Stožera ministar unutarnjih poslova dr. Davor Božinović.

“Arriva Hrvatska” zatvara i sva prodajna mjesta
— Slijedom Odluke o privremenoj obustavi javnoga prometa od strane Stožera civilne zaštite RH, obavještavamo putnike da počevši s danom 21. ožujka privremeno obustavljamo prometovanje na svim linijama “Arriva Hrvatske” u trajanju od 30 dana, potvrdili su iz autobusnoga prijevoznika koji održava linije i na otoku Braču. Dodali su da se od danas zatvaraju i sva prodajna mjesta “Arriva Hrvatske”. Treba napomenuti kako se odluka ne odnosi na autotaksi prijevoz.

Stožeri civilne zaštite i policija odgovorni za provedbu
Odlukom o privremenoj zabrani javnoga prometa zatvaraju se i autobusni i željeznički kolodvori, tramvajski i drugi javnogradski promet. U odluci je naznačeno kako su za provedbu i nadzor provođenja mjere nadležni stožeri civilne zaštite i hrvatska policija.

Odlukom Stožera civilne zaštite RH koju je danas, 21. ožujka, potpisao načelnik Stožera dr. Davor Božinović, a s obzirom na povećani rizik prijenosa bolesti od koronavirusa, zaustavlja se javni prijevoz, što znači da sljedećih 30 dana neće prometovati ni autobusi prijevoznika “Arriva Hrvatska” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...