Grad Supetar

Zbog vožnje pod alkoholom “olakšan” za 10.000 kuna

— Najteži utvrđeni prekršaj bio je prekršaj iz članka 199. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjiv prema članku 199. stavak 8. navedenoga Zakona, odnosno upravljanjem motornim vozilom u prometu pod utjecajem alkohola, izvijestili su za BRAČ danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, osvrnuvši se na rezultate pojačane kontrole sudionika u prometu na bračkim cestama, a koja je obavljena u razdoblju od 2. do 5. travnja, odnosno za produženoga blagdanskoga vikenda.

Najviša novčana kazna
Nažalost, ni protekli vikend, prema policijskom priopćenju, nije prošao bez vožnje pod utjecajem alkohola, a što potvrđuju i prethodni izvještaji policije koji se odnose na vikend akcije bračke prometne policije. Za navedeni prekršaj policija je “olakšala” vozača za visokih 10.000,00 kuna. To je ujedno, kako su nam pojasnili, bila i najviša izrečena novčana kazna u blagdanskomu vikendu na prometnicama.

Protekloga vikenda značajno više prekršaja
— Za vrijeme produženoga vikenda na području Policijske postaje Brač utvrđeno je ukupno 59 prekršaja iz ovlasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama, referirali su iz splitske policije. Naglasili su kako se čak 18 prometnih prekršaja odnosilo na nekorištenje sigurnosnoga pojasa u tijeku vožnje, za koji je predviđena novčana kazna od 1.000,00 kuna.

Dodali su kako je u navedenom razdoblju policija izdala 19 prekršajnih naloga za sudionike u prometu. Dobra je vijest da preko blagdanskoga vikenda nije zabilježena niti jedna prometna nezgoda.

— Za vrijeme produženoga vikenda (2. do 5. travnja, op. a.) na području Policijske postaje Brač utvrđeno je ukupno 59 prekršaja iz ovlasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...