Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Zima ponovno pokazala svoje zube

I kad smo pomislili da je zimi kraj, ona je ponovno pokazala svoje zube. Utorak, 26. ožujka, pamtit ćemo po jakoj i olujnoj buri, dok je na pod Velebitom ona bila i orkanska. Započela je umjerenom snagom u jutarnjim satima, a onda sve snažnije, do jakih udara. I temperature su bile ozbiljnije za ovo doba godine. Najniža jutarnja temperatura iznosila je između 5 i 10 °C. Najviša dnevna uglavnom od 10 do 16, u gorskoj Hrvatskoj od 3 do 6 °C.

U pomorskom prometu nije bilo ozbiljnijih smetnji. Tek obavijest da je katamaran “Vida” na liniji Jelsa – Bol – Split, isplovio jutros iz Staroga Grada izravno za Split bez pristajanja u Bolu. Redovita katamaranska linija iz Splita do Bola nije ni isplovila, pa je katamaran ostao privezan u Splitu do smirivanja vremenskih uvjeta. To konkretno znači da ni u srijedu 27. ožujka katamaran neće isploviti iz Jelse, a onda ni iz Bola prema dalmatinskoj metropoli.

Trajektne linije prema otoku bile su uredne, kako one na najfrekventnijoj prema Supetru tako i na onoj iz Makarske prema Sumartinu. Sve su veze bile uredne i prema plovidbenom redu, tako je objavljivao državni brodar Jadrolinija.

Podjelite:

You may also like...