Čitatelj iz Milne: Školsko igralište izgleda vrlo ružno, a možemo razbiti i glavu. Ravnateljica Restović: Igralište je u vlasništvu škole tek od prošle godine

Čitatelj iz Milne (podaci poznati uredniku) obratio se proteklih dana portalu BRAČ danas, ukazavši na stanje školskoga igrališta koje se nalazi u vlasništvu Osnovne škole u Milni.

Nezadovoljan je kako izgleda igralište, a priložio nam je i nekoliko fotografija koje pokazuje stanje betonskoga igralište, osobito kod velikih kiša.

Igralište izgleda vrlo ružno
— Osnovna škola u Milni ima pod svojim vlasništvom nogometno igralište za mali nogomet. No, to malo nogometno igralište nije dobro napravljeno, izgleda vrlo ružno. Zidovi su vrlo blizu aut liniji, pa možemo razbiti i glave. Na igralištu se kod kiša skupljaju velike lokve vode, pukotina ima dosta, a ni nogometne vratnice nisu u funkciji, napisao je ogorčeni čitatelj, zatraživši već dvaput da BRAČ danas javno ukaže na problematiku. — Milnarska djeca trebaju dobiti bolje uvjete za igru, poručio je čitatelj.

Odmah iza branke na školskomu igralištu nalazi se zid na koji upozorava naš čitatelj (izvor: Čitatelj portala BRAČ danas)

Ostatak igrališta sredstvima županije otkupljen od privatnih vlasnika
Kako je vlasnik igrališta tamošnja Osnovna škola, odlučili smo informacije provjeriti od dugogodišnje ravnateljice te ustanove Milke Restović. — Igralište je u vlasništvu Škole tek od prošle godine kad nam je Općina Milna darovala svoj dio, a ostatak igrališta smo sredstvima Županije otkupili od privatnih vlasnika. Tek kad je Škola postala vlasnik igrališta, mogli smo početi s njegovim uređenjem te se pristupilo traženju sredstava, ističe u svom odgovoru ravnateljica Restović.

Općina Milna darovala nekretninu školi
U slučaj rješavanja vlasništva nad tom nekretninom bila je uključena i Splitsko-dalmatinska županija, odnosno Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport. Županijska skupština tako je krajem rujna 2019. godine na prijedlog Upravnoga odjela dala suglasnost Osnovnoj školi za stjecanje vlasništva školskoga igrališta koje je prethodno bilo u vlasništvu Općine Milna, dok je prolaz do školskoga igrališta kao vlasništvo koristila privatna osoba. Treba naglasiti kako je Općina Milna 26. lipnja 2019. godine donijela odluku o darovanju nekretnine Školi uz uvjet podmirenja novčane tražbine prema privatnoj osobi. Pravomoćnom odlukom Općinskoga suda u Splitu – Stalne službe u Supetru od 11. studenoga 2015. godine odlučeno je da Općina Milna kod razdiobe suvlasničke zajednice privatnoj osobi treba isplatiti iznos od 304.615 kuna. Kako je navedeno u županijskomu prijedlogu davanja suglasnosti Školi, Općina Milna i Škola obratili su se za pomoć županiji. Usuglašeno je da Osnovna škola Milna preuzme dugovanje Općine Milna i prenese školsko igralište u vlasništvo Škole.

Školski odbor ovlastio ravnateljicu na potpisivanje ugovora
O preuzimanju duga ravnateljica Škole ipak nije mogla sama odlučivati, pa je Školski odbor kao Upravno tijelo Škole donio 2. rujna 2019. godine odluku o preuzimanju duga Općine Milna koji je nastao upravo sudskim rješenjem te pri tom ovlastio ravnateljicu Restović na potpisivanje ugovora o preuzimanju duga. — Dogovoreno je da Općina Milna daruje Osnovnoj školi Milna drugi dio igrališta čest. zem. 2254 ZU 1657 k.o. Milna, a Županija će doznačiti iznos od 304.615,08 kuna uvećan za zatezne kamate Osnovnoj školi Milna, temeljem Ugovora o preuzimanju duga kako bi se Osnovna škola Milna uknjižila na obje čestice kao jedini vlasnik, navedeno je u odluci Školskoga odbora koja je dostavljena Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Ravnateljica Restović: Zatražili smo sredstva od Općine i Županije
Ravnateljicu milnarske škole Restović zapitali smo i kada će te kojim sredstvima Osnovna škola raditi na otklanjanju poteškoća koje je naveo čitatelj. — Zatražili smo sredstva od Općine Milna i od Splitsko-dalmatinske županije. Općina Milna je u svomu proračunu predvidjela sredstva u iznosu od 100.000 kuna. Poziv za prijavu programa i projekata Splitsko-dalmatinske županije je u tijeku i na njega smo se prijavili, poručila je Restović. Naglasila je kako je Školski odbor odigrao važnu ulogu u rješavanju pitanja vlasništva igrališta te donio i zaključak da se pristupi njegovu uređenju. Na pitanje je li se do sada netko prituživao školi na stanje školskoga igrališta, Restović je odgovorila: — Ne.

Čitatelj je upozorio kako se na igralištu stvaraju velike lokve vode te da ima puno pukotina (izvor: Čitatelj portala BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...